Politică

VIDEO!!! Liberalii acuză că PSD îi împinge să ceară divorţul în USL

Iulia Crețu
15 feb 2014 1747 vizualizări
Cu toate acestea, deputaţii PNL de Vrancea, Nini Săpunaru şi Laurenţiu Ţigăeru Roşca susţin că doresc ca USL-ul să funcţioneze în continuare

Deputaţii liberali de Vrancea trag nădejde că USL-ul va funcţiona, dar recunosc sincer că nu mai au încredere în PSD după recentele şicane din Guvern, cand Ponta condiţionează învestirea lui Klaus Iohannis ca vicepremier cu numirea pe o funcţie similară a conservatorului Daniel Constantin. Lucru neacceptat de Crin Antonescu, care dă semne că ar vrea să rupă Uniunea, mai ales după apariţia unei nou Uniuni, dar Social Democrate, făcută de PSD cu PC şi UNPR. “PNL doreşte ca USL să funcţionize. Am cerut înlocuirea miniştrilor pe funcţiile pe care le-am deţinut anterior. Apariţia a încă unui post de vicepremier este o aruncare în derizoriu a funcţiei cerute pentru domnul Iohannis”, este de părere Nini Săpunaru, care a amintit că protocolul USL prevedere doi vicepreşedinţi, Victor Ponta şi Crin Antonescu, ca reprezentanţi ai două partide, PSD şi ACD (din care făcea parte şi PC, alături de PNL). Preşedintele PNL Vrancea aminteşte de jocul duplicitar făcut de PSD alături de PC şi la Vrancea, cand postul de vicepreşedinte al CJ a fost “furat” PNL şi dat PC. “Dacă ne blocăm acum în numirea unui vicepremier, înseamnă că nu se doreşte prezenţa PNL în Guvern. Vezi dragă Doamne, ni se spune că ne-am fi apropiat noi de PDL”, a completat Nini Săpunaru.

“Îţi fac atatea complicaţii de te fac să divorţezi”

La randul său, deputatul Laurenţiu Ţigăeru Roşca este de părere că PSD a ieşit cu mesaje foarte dure prin presă, identificandu-i ca principali comunicatori pe Ilie Sarbu şi pe Liviu Dragnea, cu toate că PSD are un purtător de cuvant. Acesta acuză că PSD aduce PNL în pragul “de a nu mai vrea să fim parteneri”, după cum s-a pronunţat în cadrul conferinţei de presă. “Impresia mea este că prezenţa lui Iohannis în Guvern deranjează. (…) Ceea ce se întamplă în USL seamănă a ne aduce în pragul de a nu mai vrea să fim parteneri. PSD a ieşit mult mai dur în declaraţii de presă. Dorinţa PNL este de a continua acest proiect”, a spus Ţigăeru Roşca. Deputatul a folosit şi un mod mai plastic de a explica ceea ce se întamplă în “căsnicia” politică a USL: “eu nu divorţez de tine, dar îţi fac atatea complicaţii că te fac pe tine să divorţezi”, după cum a spus Laurenţiu Ţigăeru Roşca. Întrebaţi dacă mai au încredere că PSD va sprijini candidatul PNL, pe Crin Antonescu, în cursa pentru Cotroceni din toamna acestui an, liberalii au recunoscut că “nu prea mai au”. “Mare încredere nu mai am în PSD. Au fost şi greşeli grave, lucruri care nu au făcut bine în USL. Nu înţeleg, cand tu ca partid eşti în ACD (n.r. despre PC) şi pleci în acest USD, ce înseamnă asta?”, a spus Săpunaru. “Lupte politice în USL vor mai fi, dar viaţa merge mai departe”, a spus, la randul său, Ţigăeru Roşca, dand de înţeles că PNL ar putea trece în Opoziţie. În opinia sa, încrederea politică ar trebui “flancată” de un control strict pentru a face ca proiectul USL să mai existe. (Iulia CREŢU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.