Politică

Turul Vrancei - A fugit de o maşină şi a dat peste alta!

Ziarul de Vrancea
12 feb 2014 1284 vizualizări
Un biciclist a fost victima unui accident rutier produs ieri după-amiază pe bulevardul Brăilei, aproape de un supermarket. Tanărul din Focşani, aflat pe bicicletă a încercat să evite impactul cu o maşină staţionată, o Skoda Octavia.

Unul dintre pasageri a deschis uşa chiar în faţa acestuia, iar focşăneanul aflat pe bicicletă a făcut o mişcare bruscă, încercand să evite impactul. Numai că acesta a fost acroşat de o altă maşină, un Opel Astra, care circula în spatele bicicletei. În urma impactului, victima a căzut pe asfalt şi a primit ajutor la faţa locului de la un echipaj de la SAJ Vrancea. Poliţiştii vranceni fac cercetări în acest caz pentru a stabili împrejurările în care a avut loc accidentul şi cine se face vinovat. Pasagerul care a deschis uşa în faţa bicicicletei ar putea fi cercetat pentru vătămare corporală din culpă, pentru că nu a fost atent la coborarea din autoturism. Nu este exclus însă ca ancheta să găsească şi alţi vinovaţi în acest caz. (D. C.)

Senatorii au modificat legea vanzării terenurilor

Senatorii au aprobat la şedinţa de marţi solicitarea de reexaminare a Legii vanzării terenurilor agricole făcută de preşedintele Traian Băsescu. Acesta a solicitat clarificarea mai multor aspecte din legea care permite cetăţenilor străini să cumpere terenuri în ţara noastră. Senatorii au eliminat din legea articolul care făcea referire la înfiinţarea Autorităţii pentru Administrarea şi Reglementarea Pieţei Funciare. De asemenea, senatorii au precizat în lege că achiziţionarea de terenuri de către cetăţenii sau persoanele juridice aparţinand unui stat membru UE sau statelor parte la Acordul privind Spaţiul Economic European se poate face în condiţii de reciprocitate. Camera Deputaţilor va ultimul cuvant de spus în privinţa cererii de reexaminare făcută de preşedintele Traian Băsescu. (M. B.)

Atenţie la  ceaţă!

Ceaţa a creat ieri dificultăţi conducătorilor auto care au rulat pe şoselele din judeţ. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a informat ieri dimineaţă, în jurul orei 10.00, că circulația auto se desfăşura îngreunat pe mai multe drumuri importante din țară, din cauza ceții dense care determină scăderea vizibilității, local sub 200 metri şi izolat sub 50 metri. Fenomenul a fost întâlnit şi în județul Vrancea, pe DN2 între Bizigheşti şi Garoafa.  Fenomenul de ceață ar putea afecta căile rutiere şi în următoarele zile în regiune. Pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să utilizeze luminile de ceață (evident, împreună cu cele de întâlnire) şi să ruleze cu prudență sporită şi viteză adaptată permanent la condițiile meteo-rutiere. (S. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.