Politică

Pompierii au degajat zăpada de pe acoperişurile blocurilor

Raluca Manolache
5 feb 2014 771 vizualizări
Focşănenii le solicită sprijin pompierilor pentru îndepărtarea zăpezii de pe blocurile în care locuiesc

Tot mai mulţi focşăneni apelează numărul unic de urgenţă 112 şi le solicită ajutorul pompierilor pentru îndepărtarea zăpezii stransă pe acoperişurile blocurilor şi care ameninţă să cadă. În ultimele zile, lucrătorii ISU Vrancea au desfăşurat 12 intervenţii de acest gen. Numai în ziua de marţi pompierii militari au acţionat pentru îndepărtarea ţurţurilor formaţi pe elementele de construcţie ale unor imobile din Focşani, respectiv la un bloc cu zece etaje situat pe Bulevardul Unirii şi la unul cu patru etaje, de pe strada Republicii. S-a intervenit cu o autospecială de capacitate medie şi nouă pompieri şi pe strada Moldova, pentru îndepărtarea zăpezii de pe acoperişul Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi”, iar alte două echipaje de pompieri militari, cu două autospeciale şi 11 cadre, în colaborare cu voluntari, cunoscători ai tehnicilor de alpinism, din cadrul Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă “Focul Viu”, au acţionat în cursul zilelor de marţi şi miercuri pentru degajarea ţurţurilor şi zăpezii depuse pe acoperişul Clubului Sportiv “Unirea” Focşani. „Reamintim că obligativitatea îndepărtării ţurţurilor de gheaţă formaţi pe acoperişuri, uluce, jgheaburi etc. revine, după caz, administraţiilor de proprietari şi persoanelor fizice în cazul locuinţelor individuale.

Totodată, în caz de pericol iminent de cădere a ţurţurilor de pe clădiri înalte, deţinătorii au obligaţia să ia măsuri de avertizare şi de marcare a perimetrului expus riscurilor. ISU Vrancea poate veni în sprijinul deţinătorilor clădirilor atunci când înălţimea imobilelor sau condiţiile de amplasare a acestora nu permit intervenţia în siguranţă a persoanelor cu atribuţii în acest domeniu”, a menţionat lt. Cristina Duţă, purtătorul de cuvant al ISU Vrancea. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.