Politică

Alt duel juridic intre CJ Vrancea si Primaria Soveja

Cristi Irimia
28 nov 2007 789 vizualizări
Consiliul Judetean Vrancea a actionat iarasi, in judecata, Primaria Soveja, in legatura cu o alta suprafata de teren pe care o considera ca facind parte din domeniul public al judetului Vrancea.

De aceasta data, in discutie este un teren de 7.700 de metri patrati

Institutia condusa de Marian Oprisan cere Tribunalului sa oblige Primaria din Soveja sa elibereze un certificat fiscal pentru o suprafata destul de mare, de 161.566 metri patrati. Este vorba de un teren denumit "statiunea Soveja", despre care conducerea CJ sustine ca face parte din domeniul public al judetului Vrancea, asa cum ar rezulta dintr-o hotarire de Guvern emisa in anul 2002. "Domeniul public al judetului Vrancea a fost diminuat in ceea ce priveste suprafata de 169.266 metri patrati, cu o suprafata de 7.700 de metri patrati, ce a fost retrocedata fostilor proprietari in baza legilor de restituire a proprietatii. Faptul ca suprafata respectiva a fost scoasa din domeniul public reiese din continutul unei hotariri a CJ Vrancea, din 28 iunie a. c., cind a fost aprobat un inventar al bunurilor care alcatuiesc domeniul public al judetului", se arata in actiunea CJ. Ceea ce CJ Vrancea solicita acum instantei a cerut si Primariei Soveja, pe 28 septembrie a. c. CJ sustine, insa, ca nu a primit raspuns. "In mod abuziv nu a solutionat in termen legal cererea noastra privind eliberarea certificatului fiscal, prin aceasta aducindu-se atingere dreptului de proprietate publica a judetului Vrancea, care nu poate sa-si exercite prerogativele dreptului de proprietate si sa-si protejeze acest drept", mai este adaugat in cererea formulata de institutia vrinceana. Cele doua parti se mai judeca la Tribunalul Vrancea si cu privire la o suprafata de aproximativ 2.000 de metri patrati, pe care Consiliul Local Soveja a vindut-o firmei Costauro in vederea realizarii unui obiectiv turistic. Actul in sine a fost contestat in instanta de juristii CJ Vrancea, iar procesul nu s-a terminat deocamdata, firma in cauza solicitind o expertiza topometrica. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.