Politică

Vot cu peripetii pentru romano-americanul Ciubuc

Cristi Irimia
26 nov 2007 825 vizualizări
La alegerile de ieri s-a prezentat si inginerul Viorel Ciubuc, determinat de comunisti sa plece din Romania in SUA, in 1985. Avind dubla cetatenie, Ciubuc s-a prezentat ieri cu ambele pasapoarte, roman si american, la Grupul Scolar Auto, pentru a vota.

Acesta s-a regasit pe listele electorale, desi are domiciliul in SUA de 21 de ani

Tentativa sa de a-si exprima optiunile politice pentru europarlamentare, dar si in cazul referendumului, a fost una cu peripetii. Presedintii sectiei de votare, Liviu Poieana si Costica Ciuta, au cautat minute bune in regulamentul de organizare al alegerilor, respectiv referendumului, pentru a vedea care este modalitatea legala pentru ca o persoana cu dubla cetatenie sa poata vota. Poieana si Ciuta n-au reusit sa ajunga la o solutie, astfel ca au apelat la BEJ. Ghinion, insa, deoarece numarul de telefon format nu era cel corect. Intre timp, insa, Ciubuc le-a spus celor doi ca i-a expirat pasaportul romanesc din luna iulie a. c. "Am observat acest lucru si am considerat normal sa le spun", ne-a declarat Ciubuc. In aceste conditii, Sectia nr. 51, de la Gr. Sc. Auto, n-a putut lua in considerare pasaportul expirat, dar nici pasaportul american. "Nu scrie nicaieri ca aveti cetatenia romana pe pasaportul valid, asa ca nu puteti vota in Romania", i-a spus Costel Ciuta. "Mai usor am votat in 2004 la alegeri, in SUA!", a concluzionat Ciubuc, care a parasit locatia. Aparent fara sperante, Ciubuc si-a amintit ca are, totusi, buletinul de identitate la un amic din Focsani, astfel ca a apelat la acesta. Cu actul de identitate respectiv, Ciubuc a mers la sectia de votare de la Ateneul Popular, unde a descoperit, spre surprinderea sa, ca figureaza pe listele de vot. "Am plecat din tara in 1985. De atunci am domiciliul in Seattle. Ma mir ca ma regasesc pe listele de vot de aici, dupa 21 de ani. Credeam ca trebuie sa votez pe listele speciale", a precizat Ciubuc. Pina la urma, inginerul sosit in Romania de citeva zile a votat la sectia de la Ateneu. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.