Politică

Turul alegerilor

Ziarul de Vrancea
26 nov 2007 817 vizualizări
Arestatii si detinutii au votat cu urna mobila

Patru detinuti aflati in arestul Inspectoratului Judetean de Politie si-au exercitat ieri dreptul la vot. Acestia si-au manifestat intentia de a pune stampila pe buletinele de vot atit pentru alegerile Europarlamentare cit si pentru Referendum. "Am avut patru solicitari din partea celor retinuti pentru a vota. Acestia isi exprima dreptul de vot cu ajutorul urnii mobile, care e adusa in arest", a spus comisarul Mariana Apostol, purtatorul de cuvint la IJP Vrancea. In prezent, in arest se afla sapte persoane, dar ceilalti trei fie nu au dorit sa voteze, fie nu au acest drept. Lista detinutilor de la Mindresti care au avut drept de vot (arestatii preventiv sau condamnatii in prima instanta) a continut doar 50 de nume, dintre acestia patru alegind sa nu-si exercite posibilitatea de a pune stampila pe buletine. In concluzie, 45 de detinuti si o detinuta au votat ieri atit pentru alegerile europarlamentare si referendum. Cei condamnati definitiv au drepturile restrinse, astfel ca abia dupa eliberare isi vor putea exprima optiunile electorale, la proximele alegeri. Votul detinutilor a avut loc la Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta Focsani, prin folosirea unei urne mobile de la Scoala Mindresti. (D.C., C.I.)


Procurorul Mihaila, mutat si el la alta sectie de vot


Multi focsaneni au fost repartizati la alte sectii de votare fata de ultimele alegeri organizate in Romania. In aceste conditii, destui batrini sau alte persoane cu probleme au fost puse in situatii dificile. Evident, au existat nemultumiri pe aceasta tema, mai ales ca unii care trebuiau sa voteze la Obor au fost mutati de municipalitate la o sectie de votare de pe Bulevardul Garii. Mai simplu a fost pentru alte persoane, cum ar fi procurorul Gheorghe Mihaila. Acesta stia ca trebuie sa voteze la Casa de Cultura, insa a descoperit ca este trecut pe listele sectiei de votare de la Ateneul Popular. "Important este ca n-am intirziat la vot si ca am facut mai multa miscare", a spus cu umor magistratul. (Cristi IRIMIA)


Mai multi DA la Casa Casatoriilor


Peste 1.700 de focsaneni au fost chemati ieri sa voteze la referendumul propus de presedintele Traian Basescu la ... Casa Casatoriilor. Aceasta a fost una dintre cele trei sectii de votare separate, restul fiind in aceeasi locatie si pentru referendum si pentru europarlamentare. Pina la inchiderea urnelor, aproape 500 de focsaneni au votat prin "da" sau "nu". Potrivit numaratorii efectuate aseara, la orele 21.00, aici au spus "Da" 463 de focsaneni, in timp ce referendumul a fost tratat cu "nu" de catre 64 de alegatori. Patru buletine de vot au fost anulate intrucit cetatenii nu au fost hotariti si au pus stampila si pe "da" si pe "nu". Cei mai constiinciosi alegatori au fost, ca si in alte sectii, pensionarii. Aici au votat, printre alte V.I.P.-uri locale, primarul Decebal Bacinschi, dar si democratul renegat Nicu Mazere, alaturi de sotii. (S. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.