Politică

Lansarea democratilor s-a cam fisiit

Mihai Boicu
17 nov 2007 907 vizualizări
PD a avut o lansare pentru europarlamentare mai slaba decit a PNL, cu candidati din judetele din regiune u nici unul dintre capii de lista nu a fost prezent, iar dintre lideri a venit doar vicepresedintele Cezar Preda u lansarea de la Sala Polivalenta s-a incheiat cu un spectacol de muzica populara si pop

Lansarea candidatilor democrati la Parlamentul European nu s-a ridicat la nivelul cu care ne-a obisnuit presedintele Traian Basescu. Manifestarea, care s-a vrut de mare amploare, a fost organizata la Sala Polivalenta. Din pacate pentru democrati, evenimentul a fost lipsit de "VIP"-urile partidului, fiind prezenti doar vicepresedintele Cezar Preda si secretarul executiv Mircea Toader. Candidatii care au ocupat primele locuri pe lista cu care PD vine in fata alegatorilor pe 25 noiembrie au fost prezenti doar prin intermediul a doua mari bannere instalate in spatele scenei. Jan Vraciu, presedintele PD Vrancea, a spus ca vor urma noua zile "de foc" si a facut o scurta prezentare a PE si a Partidului Popular European, la care PD este afiliat. "Avem cea mai buna echipa de candidati, sintem cel mai puternic din Romania si facem parte din cel mai puternic partid european", a spus Vraciu. Acesta a afirmat ca "Guvernul caltabos" incearca sa determine lumea sa nu se prezinte la vot prin prin complicarea procesului electoral. Mihaela Popa, de la Iasi, aflata pe locul zece pe lista de candidati, a spus ca actualii ministri PNL sint mult mai slabi decit cei ai PD. "Guvernul Tariceanu este un guvern incompetent, format din ministri incompetenti. Avem un ministru al Educatiei care are un singur punct comun cu educatia: este diriginte. Dar este diriginte de santier. Avem un ministru de Externe care vrea sa ne deporteze pe toti. Avem un ministru al Agriculturii care ne-a facut de ris in toata Europa. Si pentru ca toate acestea trebuiau sa poarte un nume s-au numit Guvernul incompetent Tariceanu 2", a spus democrata. In continuare au mai vorbit democratii candidati din Buzau, Constanta, Galati, Braila si Vaslui. Finalul i-a apartinut vrincencei Ralua Ioan, candidatul PD cu numarul 26. "In urma cu 12 ani, cind am intrat in PD, nu m-am gindit ca voi candida la Parlamentul European. Dar iata ca se poate", a spus presedinta tinerilor democrati vrinceni.


Toti democratii ajung la Bruxelles


Secretarul executiv Mircea Toader a spus ca, in comparatie cu alte partide, toti candidatii PD sint membri ai partidului. "Nu avem nici un candidat important din alte partide, din societatea civila, cum e Renate Weber, comunisti de bine, cum e Daniel Daianu", a spus acesta. Toader a sustinut ca toti candidatii PD vor ajunge la Bruxelles, fie ca europarlamentari, fie ca persoane care vor lucra in staff-ul acestora. Vicepresedintele PD Cezar Preda a subliniat ca democratii au o lista pe care se afla candidati din toate regiunile tarii. Democratul le-a spus celor prezenti ca faptul ca au in spate un partid care se bucura de increderea a 40% din electorat si sustinut de presedinte "se intimpla o data la 25 de ani". "Mai avem opt zile in care sa creasca numarul de oameni informati. Materialele pe care le veti da oamenilor sa le duceti dvs personal, nu sa le puneti in cutiile postale sau sa le aruncati in curti", i-a sfatuit Preda pe democrati. La eveniment si-a facut iesirea in public omul de afaceri Ionel Serban-Mustea, care a a expus motivele pentru care a intrat in politica. "Am venit ca oamenii sa aleaga intre cei care le asigura petrecerea timpului liber, cei care le asigura sportul, dar si intre cei care le asigura locuri de munca si le platesc salariile", a spus proaspatul democrat. De mentionat ca, asa cum s-a remarcat, sala a fost plina mai ales de oameni adusi din judet si mai putin de focsaneni. La final, candidatii PD au parasit in aplauze scena, in imnul PD, dar fara sa fie "inundati" de baloane, intrucit cineva a uitat sa sparga uriasul sac de baloane agatat de plafonul Salii Polivalente. Manifestarea PD s-a incheiat cu un spectacol in care au cintat Geta Postolache, Benone, Taraful de la Teleorman, Heaven si Provincialii. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.