Politică

Doar o birfa sa-ti mai spun!

Ziarul de Vrancea
17 nov 2007 955 vizualizări
Vraciu n-a ramas lefter de piscina

Pe linga cele doua etaje si mansarda din caramida rosie de la vila sa, inca in constructie, de pe strada Magura, senatorul democrat Jan Vraciu s-a gindit sa valorifice si locul din spatele curtii. Cel mai mai parlamentar de Vrancea si-a tras o piscina olimpica, dupa cum spun invidiosii, realizata tot de prietenul sau Sorin, care nu a ramas deloc "lefter" in urma colaborarii cu mai marele local al PD. Bazinul in care democratul se va zbengui ca o ratusca de anul viitor are o lungime de aproape 15 metri si patru metri latime. Cum locul din spatele casei nu este prea mare si a fost ocupat aproape in intregime de luciul de apa, senatorului nu i-a prea ramas mult loc sa-si puna un sezlong pe care sa se bronzeze la ultraviolte. Asa ca domn\' Jan, sau «tata Jean», cum il alinta unii articlieri de prin presa locala, are doua solutii: fie se imbaiaza in piscina si se bronzeaza la bec sau la mare, fie se plimba cu salteaua pe apa. Cum, dupa cum se stie, celui mai mare dintre democrati ii place sa manince "sanatos", alaturi de "bazinul olimpic" constructorii au zidit o mindrete de gratar, cu un cos care se inalta semet spre cerul albastru, pentru ca mincatorii de mititei si fripturi sa nu fie afumati. Gurile rele i-au scornit si o alta intrebuintare cosului: "De acolo se arunca senatorul in piscina!". Acum mai ramine de facut o modificare a proiectului gratarului, pentru ca senatorul sa nu-i lase pe rautaciosi cu vorba in vint. "Ha, ha, ha!", ca sa-l citam pe Base.


Dedicatie de la Vosganian pentru Puiu Siru!


Directorul de la Cultura este calcat in aceste zile de o inspectie de la Politie cu dedicatie speciala de undeva de sus. Ministerul Culturii nu este strain de control, organul fiind asmutit pe Puiu Siru chiar de ministrul "feciorelnic" finantist, Varujan Vosganian, urmare a tambalaului cu biserici electorale, in care seful Culturii mioritice nu s-a facut avocatul diavolului. Politia inspecteaza daca a fost respectat avizul acordat noilor constructii ridicate in zona monumentelor istorice. Exemplul cel mai elocvent este crama lui Romica, ridicata in coasta eroilor cazuti in primul razboi mondial la Marasesti. Legea prevede sa se planteze o perdea de protectie intre cele doua constructii. Urmeaza sa vedem si cu ce descoperiri vin organele.


Lectia de gramatica, azi Cazul Dativ si prepozitiile


Baronul Marian Oprisan ar trebui sa ceara de la Mos Nicolae sa primeasca in ghetute, pe linga multe jordii pentru autoflagelare si o carte de gramatica, de unde ar trebui sa aprofundeze cazul Dativ si in ce situatii trebuie folosite prepozitiile specifice si cu ce sens mai ales. Urechile noastre sufera domnule presedinte de CJ! Ia cititi aici formulare pentru care profa de romana sigur v-ar lasa corigent: "Datorita incompetentei ministerului, ..., datorita acestui minister care a ratat licitatia... am pierdut 22 milioane euro". Prepozitiile din Dativ, gratie, multumita, datorita, se utilizeaza numai pentru a semnifica urmarea unui fapt pozitiv. In cazul in care vreti sa semnalati un lucru negativ, utilizati locutiunea prepozitionala "din cauza ca"! Deci pina la urma sinteti multumit de ce a facut ministerul sau nu, ca din punct de vedere gramatical aveti o problema! Cum era refrenul? "Ani de liceu, cu note de 2 la romana"? Aduceti carnetul de elev!


Tara, tara vrem paparazzi!


Ai prins vreo oficialitate in ipostaze incriminante sau i-ai vazut facind lucruri total nepotrivite tolului oficial? Da-i la ziar sa-i vada toata lumea! De ce sa te amuzi numai tu? Rubrica de birfe te asteapta! ziaruldevrancea@yahoo.com, Id Yahoo Messenger: ziaruldevrancea. Multumim!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.