Politică

Oprisan face alergie la Dosarul coruptiei

Cristi Irimia
16 nov 2007 1065 vizualizări
Marian Oprisan, presedintele CJ, a solicitat ieri redactiei sa nu mai foloseasca titulatura de "Dosarul coruptiei", in privinta spetei in care procurorii Departamentului National Anticoruptie (DNA) sustin ca presedintele PSD Vrancea si alti cinci fosti angajati ai CJ au produs o gaura bugetului de 8 milioane de lei noi.

Presedintele Consiliului Judetean ne ameninta cu judecata, noi il "amenintam" cu DEX-ul

Oprisan ne-a avertizat ca ne va da in judecata daca vom continua sa denumim dosarul asa cum am precizat citeva rinduri mai sus. Dincolo de faptul ca astfel de amenintari nu constituie piedici in calea liberei noastre exprimari, sint necesare o serie de precizari. Prima ar fi ca mass-media are obiceiul sa dea titluri simbolice si expresive unor dosare publice. Am spus simbolice tocmai pentru faptul ca, pina la o sentinta definitiva si irevocabila, inculpatii din orice dosar se bucura de prezumtia de nevinovatie. De aceea Ziarul de Vrancea a scris "Dosarul coruptiei", cu ghilimelele de rigoare, in contextul in care la finele spetei justitia ar putea da dreptate inculpatilor Oprisan, Diaconu & Co. Apoi, ZdV nu este singurul care foloseste astfel de «titluri simbol». "Cocaina pentru VIP-uri", "Dosarul matusei Tamara" sint doar doua exemple din sutele de dosare publice care au captat atentia romanilor. In alta ordine de idei, Oprisan sustine ca faptele de care este acuzat nu intra in sfera infractiunilor legate de coruptie, conform legislatiei in vigoare, si de aceea titulatura noastra nu ar fi corecta. In nici un moment, ZdV nu a sustinut ceea ce seful PSD Vrancea vrea sa induca, mai ales ca am precizat mereu ca este vorba de abuz in serviciu, utilizarea fondurilor in alte scopuri, etc. Iar la o simpla consultare a DEX-ului, se poate observa ca una din explicatiile sensului cuvintului «coruptie» este «stare de abatere de la moralitate, de la cinste, de la datorie». Daca Oprisan, Diaconu & Co. vor fi gasiti vinovati, atunci "Dosarul coruptiei" (cu ghilimele, asadar) va deveni Dosarul CORUPTIEI, in sensul explicatiei din DEX precizate anterior. In concluzie, ZdV va continua sa scrie despre "Dosarul coruptiei", iar daca presedintele CJ Vrancea are timp de pierdut dindu-ne in judecata, il invitam la Judecatorie. Totusi, pentru a-i arata disponibilitate, ii lansam citeva propuneri cu privire la posibilele denumiri ale spetei. "Dosarul drumurilor electorale neonorate, dar decontate", "Dosarul gaurilor in asfalt platite din bani publici", "Dosarul «Uite fondurile publice, lipsa sosele la inventar»", "Dosarul «Ce bine-mi pare, vrincene, ca ai luat teapa»", etc.. In cazul unei solicitari exprese, ZdV va folosi astfel de titluri, cu precizarea ca lista ramine, oricind, deschisa. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.