Politică

Vraciu vroia aceleasi urne la alegeri si referendum

Mihai Boicu
5 nov 2007 524 vizualizări
Democratii vrinceni au criticat modul in care Guvernul a ales sa organizeze alegerile pentru Parlamentul European si referendumul pentru votul uninominal, care vor avea loc pe 25 noiembrie.

Senatorul Jan Vraciu a afirmat ca prin organizarea celor scrutinuri in sectii de votare diferite s-a dorit complicarea procesului electoral. "Guvernul mizeaza pe faptul ca unii alegatori vor participa numai alegeri sau la referendum sau chiar vor absenta, ceea ce va duce la o slaba participare la vot", a declarat presedintele PD Vrancea. Senatorul a precizat ca se puteau pune buletinele chiar in aceeasi urna, daca cel pentru referendum ar fi avut o culoare diferita de cel pentru europarlamentare. Jan Vraciu a mai atras atentia ca schimbarea buletinului de vot din format A5 in format A4 a avut drept scop aducerea PNL-ului pe prima pagina a buletinului, pentru a fi vazut mai usor de alegatori. De asemenea, liderii democratilor vrinceni au anuntat ca au inceput campania electorala pentru europarlamentare prin distribuirea de materiale electorale in Focsani, prin care incearca sa-si popularizeze candidatii. "De saptamina viitoare vom avea patru caravane care vor strabate judetul. Ne-am propus sa deschidem fiecare usa din acest judet astfel incit lumea sa vina la vot pe 25 noiembrie", a dat glas ambitiei politice Jan Vraciu. Senatorul PD a anuntat ca fialiala PD va organiza un concurs de eseuri despre importanta alegerilor si a Parlamentului European, dar a precizat ca va oferi mai multe amanunte intr-o alta conferinta de presa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.