Politică

Prefectura cere dublu pentru europarlamentare

Mihai Boicu
30 oct 2007 764 vizualizări
Prefectul Dragos Mircea a cerut inca 80.000 de lei pentru alegeri u acesta se va intilni joi cu reprezentatii Politiei si Jadarmeriei pentru a discuta despre campania electorala

Guvernul a alocat pentru Vrancea suma de 90.000 lei pentru organizarea alegerilor pentru Parlamentul European. Prefectura vrea insa suplimentarea acestei sume, considerind ca banii nu ajung pentru desfasurarea in conditii corespunzatoare a scrutinului. "Ca urmare a calculelor facute, am facut o solicitare catre Ministerul Internelor si Reformei Administrative pentru a ni se suplimenta aceasta suma cu 80.000lei. Motivul pentru care solicitam aceasta suplimentare este faptul ca tot ceea ce inseamna cheltuieli cu consumabile se ridica la 170.000 lei", ne-a declarat prefectul Dragos Mircea. La fel ca referendum, buletinele de vot vor veni de la Bucuresti, astfel incit Prefectura nu va avea si aceasta problema de rezolvat. Biroul Electoral Judetean, care in acest an are sediul la Directia Generala a Finantelor Publice, si-a inceput deja activitatea. "Pina acum nu am avut nici un fel de probleme. Am fost dotati cu toata tehnica necesara pentru a ne desfasura activitatea", ne-a spus vicepresedintele Doina Jelea, judecator la Tribunalul Vrancea. Tot legat de modul de desfasurare a alegerilor europarlamentare, joi, la ora 10.00, prefectul va avea o discutie, la sediul IPJ Vrancea, cu reprezentantii Politiei si ai Jandarmiei. "Tema discutiei vor fi problemele legate de campania electorala. Institutiile respective stiu ce atributii au, dar vom face discutii despre aceste atributii, cum trebuie sa intervenim si sa combatem anumite fenomene in perioada campaniei electorale. Cu privire la ziua alegerilor, vom mai avea o intilnire", a precizat prefectul Dragos Mircea. Prefectura mizeaza in aceasta perioada pe o campanie de informare a populatiei cu privire la conditiile in care se poate desfasura campania electorala, adica unde se pot lipi afisele, ce pot contine aceste afise, orele in care partidele pot organiza actiuni publice samd. "La noi in judet au fost in trecut tot felul de incidente si vrem sa prevenim repetarea lor. Ne intereseaza ca actiunile Politiei, Jandarmeriei sa fie corecte si echidistante, conform legii", a adaugat prefectul. (Mihai BOICU)


CASETA


Doar Vrancea a facut campanie de informare despre PE


Miine va avea loc o intilnire de bilant despre campania de

informare cu privire la rolul Parlamentului European desfasurata de

Institutia Prefectului, in parteneriat cu mass media locala si Biroul

de Informare al Parlamentului European la Bucuresti. Campania a

debutat pe data de 19 septembrie cu o intilnire la care au

participat reprezentantii administratiei locale din Vrancea, dupa

care a urmat o intilnire cu elevii de liceu care vor vota pe 25

noiembrie. In continuare, reprezentantii Institutiei Prefectului au

mers in liceele din Focsani, dar si din celelalte orase pentru a le

vorbi elevilor. "Din punctul nostru de vedere, campania a fost un

succes, mai ales ca am fost singurul judet din Romania care a

avut o astfel de initiativa. Noi pregatim deja documentatia pentru

ca aceasta initiativa sa fie postata pe site-ul Ministerului Internelor

si Reformei Administrative", a declarat prefectul Dragos Mircea.

(M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.