Politică

Baronul si-a votat masina noua si artificii de revelion

Mihai Boicu
30 oct 2007 1373 vizualizări
Marian Oprisan si liberalii s-au contrat ieri pe modul in care se cheltuie banii pentru manifestarile organizate de Consiliul Judetan u democratii nu au avut nimic de comentat si au votat alaturi de PSD u ieri s-au aprobat sume suplimentare pentru Revelionul 2007 - 2008 si pentru o deplasare de cinci zile in strainatate u de asemenea, s-au achitat rate de 73.000 lei pentru o masina noua a CJ, despre care nimeni nu stie nimic u Oprisan a fost vazut plimbindu-se cu un Jeep nou in ultima vreme

Dezbaterile din CJ despre rectificarea de buget propusa de Marian Oprisan a insemnat ruperea de tot a aliantei care mai exista intre liberali si democrati la unele proiecte de hotarire. Ostilitatile au fost declansate de liberalul Eduard Lambrino, care a vrut sa stie de ce nu s-a aprobat in plenul Consiliului lista delegatilor la manifestarea Open Days, de la Bruxelles, pentru care s-au cheltuit 90.000 lei. CJ a fost reprezentat, pe linga Marian Oprisan, de pesedistii Luminita Teodorescu, Lambrinia Bolovan si Dragos Birladeanu. Lor li s-au alaturat aproape 50 de primari PSD care au mers pe banii primiti de europarlamentarul Cristian Dumitrescu din bani comunitari pentru astfel de delegatii, adica 45.000 euro. Lambrino a cerut ca pentru asemenea "chestiuni" sa existe proiecte distincte. "Nu-mi amintesc sa se fi votat in plenul CJ o delegatie a CJ Vrancea", a spus consilierul liberal, care l-a acuzat pe Marian Oprisan ca a politizat excesiv participarea la Open Days. "Nu a fost o delegatie politica asa cum ati preluat dv informatii din presa de dreapta, primarii au mers pe banii PSD si ai europarlamentarului Cristian Dumitrescu. In rest, a fost o delegatie tehnica a Consiliului Judetean, care a fost condusa de mine", replicat Oprisan.


"Sint extrem de priceput in show-biz"


La rindul sau, liberalul Mihai Copaci a cerut ca la festivaluri sa nu se mai multumeasca anumitor persoane ci, evental, CJ sau cetatenilor judetului. La Festivalul Viei si Vinului, Marian Oprisan a fost "periat" la scena deschisa de aproape toti artistii invitati. De asemenea, consilierul a solicitat suma de 100.000 lei din banii alocati pentru Revelion pentru Spitalul Dumbraveni, care are probleme din cauza unor datorii acumulate in anii anteriori. "Au multumit pentru invitatie, nu Consiliului Judetean. Sint extrem de priceput in show-biz-ul romanesc si cunosc multe persoane importante din schow-biz-ul nostru", a raspus Oprisan. Acesta a spus ca Spitalul Dumbraveni va vedea bani atunci cind "Guvernul nu va mai da 30-40 miliarde lei unei comune condusa de un primar PNL". "Bachus-ul sub aspect artistic a costat 75.000 lei, adica a zecea parte din cite s-a alocat", a acuzat la rindul sau liberalul Romeo Seciu. "Aceasta manifestare de traditie o vom face indiferent de consecintele politice. Daca noi gresim, ne vor sanctiona cetatenii judetului Vrancea, in nici un caz membrii Consiliului Judetean din partea PNL", a raspuns Oprisan. La vot, au fost impotriva rectificarii de buget cei sapte liberali prezenti la sedinta, impreuna cu Marin Stoica, de la PNG. «Pentru» au votat pesedistii, conservatorii si cei trei democrati.


Masina noua pentru baron


Bugetul a suferit citeva modificari importante la capitalul "Alte servicii publice generale", privind actiunile de interes judetean finantate de CJ Vrancea. Astfel, bugetului Revelionului 2007 - 2008 a fost marit cu 66.000 lei, ridicindu-se acum la suma de 600.000 lei. Pe lista manifestarilor a fost inclusa inca o actiune, si anume participarea la festivitatea de decernare a premiului pentru "Cea mai prietenoasa regiune europeana pentru tineri 2007", in cadrul Adunarii Generale a Asociatiei Regiunilor Europene, care va avea loc in orasul italian Udine. Deplasarea delegatiei din Vrancea va costa bugetul suma de 50.000 lei. Potrivit referatului proiectului de hotarire, "perioada de desfasurare a acestui eveniment coincide cu deplasarea in regiunea Swansea din Marea Britanie a delegatiei Consiliului Judetean in vederea initierii de parteneriat cu autoritatile locale din aceasta regiune". Printr-o bizara coincidenta, deplasarea in Marea Britanie s-a nimerit a fi in perioada 6-8 noiembrie, iar pe 9 noiembrie va avea loc decernarea premiului la Udine, unde Marian Oprisan a anuntat ca va fi prezent si Jose Manuel Baroso, presedintele Comisiei Europene. Astfel, delegatia CJ va sta in strainatate de pe 6 pina pe 10 noiembrie. Cum la eveniment vor fi si ziaristi de la "Financial Times", Oprisan a cerut sa ia cu el si maxim sase jurnalisti din presa locala aservita. Astfel, ziaristii de la cotidianul sau vor avea ocazia sa mearga in alte doua tari straine. Presedintele CJ a sustinut ca Vrancea a cistigat premul la concurenta cu alte 34 de regiuni europene si ca intrecerea pentru "Cea mai prietenoasa regiune europeana pentru tineri" are loc din doi in doi ani. Pe linga cheltuielile cu manifestarile "de interes judetean", baronul are la dispozitie si un nou autoturism de lux. Valoarea avansului si a ratelor pe 2007, aprobata ieri, se ridica la 73.000 lei. In hotarire nu se specifica despre ce este masina este vorba. Baronul a fost vazut in ultima vreme la volanului unui nou Jeep. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.