Politică

Conservatorii sustin votul uninominal, varianta guvernului

Doina Ganea
25 oct 2007 613 vizualizări
Vicepresedintele Partidului Conservator, Corneliu Ciontu, aflat intr-o vizita la Focsani in scopul pregatirii campaniei pentru europarlamentare, a declarat ca formatiunea sa politica va sustine votul nominal in varianta propusa de guvernul Tariceanu.

Acesta a condamnat intentiile presedintelui Traian Basescu privind decretarea referendumului pentru votul uninominal concomitent cu alegerile europarlamentare. "Desi stia ca guvernul anuntase ca isi va asuma raspunderea pe legea votului uninominal, dl. Basescu a facut un gest de trufie si de sfidare, un gest care imi demonstreaza inca odata spiritul de despot pe care il are. O asemenea practica, chiar daca este legala si constitutionala, nu tine cont de conjunctura si nici de rolul pe care trebuie sa-l aiba un presedinte. Scopul presedintelui este insa de a fi alaturi de PD in campania electorala... Pe mine nu ma reprezinta acest presedinte", a declarat Corneliu Ciontu. Viceliderul conservator a sustinut ca o astfel de actiune va bulversa alegatorul, care nu intelege nimic din tehnica votului uninominal. "Romanii nu stiu nimic despre votul uninominal, care sint avantajele sau dezavantajele. Se doreste innoirea clasei politice, dar aceasta innoire nu se face de pe o zi pe alta. Ar fi trebuit sa li se explice si in cunostinta de cauza oamenii ar fi stiut cum este mai bine sau mai rau pentru ei", a mai spus Corneliu Ciontu. Referindu-se la procentajul pe care sconteaza conservatorii la alegerile europarlamentare, Ciontu a anticipat ca acesta nu va fi mai mic de 5%, avind in vedere ca in sondajele comandate de conservatori s-au intrunit peste 7% din preferintele electoratului. (Doina GANEA)


Balada Miorita, readaptata de Merchea


Presedintele Partidului Conservator Vrancea, Manole Merchea, apreciaza ca agricultura romaneasca a fost lasata de izbeliste, guvernantii avind alte probleme pe cap decit sa urgenteze accesarea fondurilor structurale de catre fermieri. In plus, liderul conservator considera ca si sensul baladei populare "Miorita" va fi schimbat din cauza noilor preocupari ale agricultorilor romani. "Ieri, la poarta ministerului fermierii varsau lapte. Au dreptate! Agricultura este lasata de izbeliste. Din pacate, ea nu are forta necesara sa se autoregleze cum o are comertul sau industria, ea are nevoie de interventia statului, iar statul acum este ocupat cu votul uninominal. Si o tinem asa de trei ani. Din ce a fost odata acum a ramas doar umbra agriculturii romanesti. Fermierii romani, din lipsa de perspectiva, incearca tot felul de solutii, care de care mai nastrusnice. S-a ajuns ca noi, tara care avem sase luni de iarna pe an, sa crestem struti africani. Poate ca si Miorita o sa sune altfel. Va fi probabil: «Trei turme de struti/ Cu trei ciobanuti / Si ciini malamuti» si asa mai departe... Firul epic poate continua in acest sens", a fost de parere presedintele PC Vrancea, Manole Merchea. (D. G.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.