Politică

Bachus, Festivalul de toamna Marian Oprisan

Doina Ganea
20 oct 2007 1527 vizualizări
Primaria Focsani vrea sa se asocieze cu Consiliul Judetean la organizarea Festivalului Viei si Vinului si sa aloce 1 miliard de lei vechi u liberalii au anuntat ca nu vor vota proiectul la sedinta de luni a Consiliului Local si l-au acuzat pe Oprisan ca a confiscat festivalul

Cei 23 de consilieri locali municipali focsaneni se intrunesc luni intr-o scurta sedinta extraordinara, cu doua proiecte pe ordinea de zi. In atentia alesilor se afla proiectul de hotarire privind participarea Consiliului Local in calitate de co-organizator la Festivalul International al Viei si Vinului "Bachus 2007", cu o contributie de 1 miliard de lei vechi pe linga cele 300 de milioane de lei vechi alocate deja. Proiectul vine pe nepusa masa, mai ales ca primarul Decebal Bacinschi spunea saptamina trecuta ca Primaria nu se implica in organizarea manifestarilor de 8 miliarde de lei vechi, cu miros de campanie electorala pentru partidul baronului de Vrancea. De altfel, Primaria Focsani a aprobat cererea Consiliului Judetean de a folosi Piata Unirii pentru derularea spectacolelor. Cu toate ca edilul sef declara ca nu mai da voie la manifestari de acest gen in centrul orasului. Si pentru ca sedinta de luni sa nu fie considerata strict pentru a da bani la Bachus, pe ordinea de zi figureaza si un proiect de hotarire privind aprobarea repartizarii sumei de 20 mii lei din Fondul de rezerva bugetara pentru Grupul Scolar de Industrie Usoara Focsani. Consilierul PNL Vasile Dobre a anuntat ieri ca liberalii din Consiliul Local Focsani nu vor vota pentru ca municipalitatea sa se asocieze cu CJ pentru organizarea festivalului. Liberalii au spus ca sint de acord cu organizarea acestui festival, dar nu in conditiile in care nu se acorda atentie podgorenilor ci numai pentru "muzica, dans si voie buna. "Festivalul Viei si Vinului seamana mai mult cu Festivlaul de toamna Marian Oprisan. Consideram ca a fost un an destul de greu pentru podgoreni si poate ca era bine ca activitatea sa fie un pic largita. Mi-ar fi placut sa se organizeze o intilnire a podgorenilor cu cei din consultanta", a declarat deputatul Nini Sapunaru.


Directia Agricola nu se implica la Bachus


Directorul Directiei Agricole pentru Dezvoltare Rurala Vrancea, Costica Neata, a precizat ca anul acesta nu se va mai implica in organizarea Festivalului Viei si Vinului "Bachus - 2007". Singura activitate pe care o vor organiza cei de la Directia Agricola va fi seminarul cu titlul "Organizarea sectorului viti-vinicol romanesc in contextul legislatiei comunitare", care va avea loc vineri 26 octombrie la orele 10.30 la Consiliul Judetean Vrancea. "Anul trecut ne-am implicat puternic in organizarea festivalului, dar in acest an ne ocupam numai de seminar. Printre invitati se va numara academicianul Valeriu Cotea si alti profesori universitari si specialisti de la Iasi", a declarat directorul DADR Vrancea. Costica Neata a mentionat ca nu se va mai organiza concursul de vinuri, deoarece acesta are loc odata la doi ani. Camera de Comert pentru Industrie si Agricultura Vrancea se va ocupa de amenajarea standurilor pentru podgoreni si producatorii de vin. (I. CRETU, D. GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.