Politică

Plimbarea pesedistilor la Bruxelles a costat 40.000 euro

Doina Ganea
19 oct 2007 668 vizualizări
Cei 46 de primari PSD s-au plimbat la Bruxelles, la Open Days, pe banii comunitatii europene, dupa cum a sustinut deputatul PSD Cristian Dumitrescu u sederea fiecarui ales a costat bugetul european 480 de euro, adica 40.000 de euro in total u Dumitrescu a spus ca a invitat numai primari PSD pentru ca sint colegii sai

Europarlamentarul Cristian Dumitrescu, la a carui invitatie au fost saptamina trecuta la Bruxelles 46 de primari PSD din Vrancea, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca aceste cheltuieli de transport au fost suportate din bugetul Uniunii Europene si nicidecum din bugetele locale ale primariilor. Potrivit deputatului PSD, fiecare europarlamentar are alocata anual o suma forfetara pentru asigurarea transportului si cazarii unui numar maxim de 100 de invitati, suma care este prevazuta in bugetul european. Referindu-se la delegatia vrinceana compusa din 80 de persoane, din care au facut parte cei 46 de primari PSD, consilieri locali si judeteni, in frunte cu presedintele Consiliului Judetean, Marian Oprisan, ziaristi, functionari din CJ si alte persoane, europarlamentarul a sustinut ca pentru fiecare invitat suma alocata a fost de 480 de euro."Costurile au fost de transport, de cazare si de masa. Suma e variabila si este in functie de locul din care iti vine invitatul. Cel care vine de la o distanta mai mica primeste mai putini bani. Eu am reusit sa gospodaresc foarte bine acesti bani in sensul ca am obtinut bilete de avion mai ieftine pentru ca am mers cu o firma «low cost». In acest fel am degajat o suma ceva mai mare pentru fiecare invitat. Aceasta mi-a permis sa-i aranjez intr-un hotel dintr-o suburbie si repartizindu-i cite doi in camera au putut sta doua zile si jumatate", ne-a declarat Cristian Dumitrescu. Potrivit acestor declaratii, calatoria celor 80 de invitati vrinceni ai europarlamentarului Dumitrescu a costat aproximativ 40.000 de euro. Cit priveste selectia invitatilor, aceasta a ramas la latitudinea deputatului PSD. "Decizia pe cine invita este a celui care invita. Fiecare parlamentar are cam 80 -100 de invitati pe care poate sa-i aduca anual la Bruxelles. Depinde de distanta, pentru ca suma pentru fiecare invitat este fixa. Eu i-am invitat pe primarii PSD pentru ca sint colegii mei de partid. Fiecare parlamentar putea sa-si invite primarii sai", a spus deputatul PSD Cristian Dumitrescu. Primarii vrinceni au participat la manifestarea Open Days, organizata de Comitetul Regiunilor, unde Consiliul Judetean a fost invitat sa participe pentru a doua oara. (Doina Ganea)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.