Politică

Secretarul Mardare a fost demis!

Doina Ganea
13 oct 2007 1528 vizualizări
Decizia comisiei de disciplina din cadrul primariei il lasa somer pe secretarului comunei Vinatori u Petrica Mardare ocupa functia de secretar comunal de aproape 17 ani u acesta era cit pe ce sa scape de situatia de incompatibilitate, daca Prefectura nu se misca repede in cazul sau u in numai o zi, secretarul a renuntat la functia de administrator, actele trimise la Registrul Comertului si aprobate de Tribunal

Comisia de disciplina din cadrul Primariei Vinatori a decis ieri demiterea secretarului comunal Petrica Mardare din motive de incompatibilitate. Mentionam ca Petrica Mardare, desi era functionar public, in luna februarie 2007 a devenit actionar si administrator la SC Ad Events SRL. In urma dezvaluirilor facute de Ziarul de Vrancea, Institutia Prefectului a verificat cazul de incompatibilitate sesizat, solicitind informatii de la Oficiul Registrului Comertului despre Petrica Mardare, secretarul comunei Vinatori. ORC a transmis ca acesta figureaza in continuare ca administrator. "Mentionam ca la Oficiul Registrului Comertului de pe linga Tribunal a fost depusa cererea de mentiuni cu nr. 2587 din 11.10.2007 insotita de actul aditional cu darea de data certa nr. 1892 din 11.10.2007 prin care dl Mardare Petrica este inlocuit din calitatea de administrator de domnul Milita Emil. Cererea urmeaza a fi solutionata de catre judecatorul delegat la prima sedinta", se arata in raspunsul trimis de ORC catre Institutia Prefectului, ieri dimineata. Daca ar fi fost inaintat citeva ore mai tirziu, in adresa s-ar fi mentionat ca secretarul nu mai este administrator, deoarece tot joi judecatorul delegat de la Tribunal a aprobat schimbarea administratorului Ad Events SRL. Imediat dupa primirea raspunsului de la ORC, Prefectura a trimis la rindul sau o adresa catre Primaria Vinatori prin care a adus la cunostinta autoritatilor locale situatia in care se afla secretarul. Comisia de disciplina din cadrul Primariei, intrunita ieri in sedinta, a decis cu patru voturi «pentru» demiterea secretarului Petrica Mardare. "Comisia a stabilit incompatibilitatea dlui Mardare si a hotarit cu patru voturi pentru si o abtinere suspendarea acestuia din functie. Este insa uimitor cum justitia a gasit timpul necesar sa acorde atit de repede atentie unei cereri de modificare a administratorilor la o societate privata. Pe 11 octombrie a fost depusa cererea, pe 11 s-a facut actul aditional, pe 11 a ajuns la Tribunal si tot pe 11 judecatorul delegat a dat hotarirea si in aceeasi zi secretarul Petrica Mardare a scos decizia de la ORC. Cred ca s-a incercat precipitarea evenimentelor in conditiile in care lucrurile sint foarte clare: la data sesizarii de catre Prefectura, secretarul era in incompatibilitate. Este ca si cum dupa ce ai comis infractiunea, dai inapoi plicul cu bani si ceri sa se considere ca nu i-ai luat niciodata", a fost de parere primarul comunei Vinatori, Gheorghe Macovei.


Somer sau patron


Petrica Mardare este de aproape 17 ani secretarul comunei Vinatori. In luna iunie 2005, in timpul unei sedinte de Consiliul Local, satenii mai aveau putin pina sa-l linseze pe secretar, acuzindu-l de tot felul de matrapazlicuri cu terenuri, cu care a improprietarit potentatii comunei. Dupa cum a relatat presa locala si centrala, secretarul Petrica Mardare a fost unul dintre cei care l-au ajutat pe Marian Oprisan sa puna mina pe aproape 10 hectare de teren la Vinatori, in imediata vecinatate a Cringului Petresti. "Agentul imobiliar al lui Oprisan", cum l-au numit oamenii, a scapat basma curata atunci, desi existau plingeri facute la Prefectura despre actiunile sale. Fostul prefect Ion Oprea a recunoscut la momentul respectiv ca unele aspecte negative din activitatea secretarului Mardare s-au confirmat, in urma efectuarii unui control. Raportul a fost inaintat tuturor institutiilor abilitate sa ia masuri, in speta Politie, Parchet si Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara. Rezultatele acestuia, insa, nu se cunosc nici acum. Satenii au reusit totusi sa anuleze in instanta 12 titluri de proprietate acordate de Petrica Mardare, inclusiv pe acela acordat siesi - pentru 0,5ha, in calitate de presedinte al Comisiei de Aplicare a Legii 18/1991. Potrivit legii, Petrica Mardare poate contesta decizia de ieri a comisiei de disciplina in termen de cinci zile de la data emiterii ei. Legalitatea hotaririi va fi avizata de Institutia Prefectului, care de aceasta data s-a mobilizat foarte repede. "Le vom da avizul de legalitate dupa ce vom verifica actele aflate la dispozitie", ne-a declarat prefectul Mircea Dragos. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.