Politică

CJ vrea stramutarea procesului cu Dragos Mircea

Cristi Irimia
13 oct 2007 801 vizualizări
Consiliul Judetean Vrancea a formulat o cerere de stramutare a procesului in care a facut recurs impotriva hotaririi Judecatoriei Focsani, prin care instanta confirmase rezolutia procurorilor in dosarul fostului subprefect.

Oprisan crede ca la Tribunalul Vrancea speta nu se poate judeca impartial

Acesta fusese acuzat de presedintele CJ, Marian Oprisan, ca a dat aviz de legalitate hotaririlor adoptate de catre un numar de 22 de consilieri, care-l schimbasera din functie pe baron. Seful PSD Vrancea a sustinut ca Dragos Mircea nu avea calitatea sa dea aviz actelor emise de cei 22 de consilieri astfel ca l-a reclamat la Parchet. Dupa ce procurorii nu l-au trimis in judecata pe prefect, Judecatoria Focsani a confirmat rezolutia magistratilor de la Parchet, iar CJ Vrancea a facut recurs. Acesta ar putea sa nu se judece la Tribunalul Vrancea, in cazul in care Inalta Curte de Casatie si Justitie va admite cererea de stramutare formulata de CJ. Prefectul Dragos Mircea a solicitat si el stramutarea acestui proces, inainte de judecata la fond. Atunci, ICCJ a respins cererea formulata, insa Mircea a avut parte de o decizie favorabila. Cererea de stramutare se va judeca pe 30 octombrie la ICCJ, iar pe 16 octombrie se va judeca la Tribunalul Vrancea solicitarea CJ, de suspendare a procesului pina la decizia ICCJ. O alta speta legata de evenimentele din toamna lui 2006, cind s-a incercat debarcarea lui Oprisan, a fost stramutata la Judecatoria Dragomiresti (Maramures). Judecatoria Focsani a luat act de decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a hotarit sa stramute dosarul in care Consiliul Judetean Vrancea contesta o solutie a procurorilor vrinceni in cazul fostilor consilieri judeteni Marius Vasii, Enache Mindrescu si Raluca Avadani. CJ Vrancea contesta o solutia de netrimitere in judecata a fostilor consilieri, dupa ce acestia au fost acuzati de fals in inscrisuri sub semnatura privata. Mindrescu, Avadani si Vasii au semnat mai multe acte si au dat declaratii pe propria raspundere cu privire la apartenenta lor politica, fiind acuzati ca ar fi semnat declaratii duble, atit pentru PSD, cit si pentru PNL. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.