Politică

A aranjat Registrul Comertului dosarul viceprimarului?

Ziarul de Vrancea
12 oct 2007 1715 vizualizări
Institutia Prefectului a sesizat Primaria Vinatori ca secretarul Petrica Mardare este incompatibil deoarece este administrator la o firma privata u Consiliul de Disciplina din primarie trebuie sa ia o decizie u in cazul viceprimarului Focsaniului, George Mardare, Oficiul Registrului Comertului a sustinut ca s-a facut o eroare la introducerea datelor in baza de date u in consecinta, Prefectura a stabilit ca viceprimarul social-democrat nu este in incompatibilitate u cu toate acestea e suspect ca autoritatile au asteptat o zi pentru a da un verdict, in ciuda faptului ca documentele ORC arata ca viceprimarul a fost, cel putin pina ieri, administrator de firma

Sesizarile "Ziarului de Vrancea" privind cazurile de incompatibilitate ale viceprimarului Focsaniului, George Mardare, si secretarului comunei Vinatori, Petrica Mardare, au dat rezultate numai in cazul unuia dintre ei. Este vorba de secretarul Petrica Mardare, care a solicitat abia ieri sa nu mai fie administrator la firma pe care a infiintat-o la inceputul anului. Prefectura a sesizat, tot ieri, Primaria Vinatori ca slujbasul Petrica Mardare este incompatibil, iar Comisia de Disciplina trebuie sa supuna la vot cazul sau. In schimb, Oficiul Registrului Comertului a prezentat acte ca viceprimarul Focsaniului a renuntat inca din 28 iunie 2004 la functia de administrator la firma sa. Facindu-si "mea culpa", ORC a sustinut ca in septembrie s-a produs o eroare de operare in baza de date atunci cind acesta si-a schimbat actul de identitate si din acest motiv a figurat in continuare ca administrator.


Institutia Prefectului a verificat cazurile de incompatibilitate sesizate de Ziarul de Vrancea, solicitind informatii de la Oficiul Registrului Comertului despre Petrica Mardare, secretarul comunei Vinatori, si viceprimarul Focsaniului, George Mardare. Secretarul de la Vinatori ar trebui ca in viitorul apropiat sa ramina fara functie pentru ca, asa cum a semnalat cotidianul nostru, s-a constatat ca era in acelasi timp functionar public si bussines man. Petrica Mardare a infiintat firma Ad Events SRL pe 5 februarie 2007, unde ocupa functia de administrator. Secretarul a devenit chiar din acel moment incompatibil, intrucit Legea 161/2003 ii interzice acest lucru. Prefectura a solicitat informatii de la ORC, care a transmis ca acesta figureaza in continuare ca administrator. "Mentionam ca la Oficiul Registrului Comertului de pe linga Tribunalul Vrancea a fost depusa cererea de mentiuni cu nr. 2587 din 11.10.2007 insotita de actul aditional cu darea de data certa nr. 1892 din 11.10.2007 prin care domnul Mardare Petrica este inlocuit din calitatea de administrator de domnul Milita Emil. Cererea urmeaza a fi solutionata de catre judecatorul delegat la prima sedinta", se arata in raspunsul trimis de ORC catre Institutia Prefectului. La rindul sau, Prefectura a trimis, tot ieri, o adresa catre Primaria Vinatori prin care a adus la cunostinta autoritatilor locale situatia in care se afla secretarul comunei. "Am actionat aducind la cunostinta Primariei Vinatori ca domnul Mardare Petrica este incompatibil, urmind sa se intruneasca Comisia de Disciplina care sa discute cazul acestuia si sa decida conform legii", ne-a declarat prefectul Dragos Mircea. Comisia de disciplina din Primaria Vinatori trebuie sa ia o decizie cu voturile a jumatate plus unu din membri. Avind in vedere ca primarul Gheorghe Macovei este liberal, iar secretarul Petrica Mardare a fost unul dintre cei care l-au ajutat pe Marian Oprisan sa puna mina pe opt hectare de teren la Vinatori este de asteptat sa ramina fara functie. In afara de firma, Petrica Mardare mai este incompatibil si pentru faptul ca sotia sa lucreaza tot in cadrul Primariei Vinatori.


ORC s-a "jucat" cu viceprimarul Mardare


Al doilea caz de incompatibilitate semnalat de Ziarul de Vrancea nu s-a confirmat decit pe jumatate si asta dupa ce prefectul Mircea Dragos a lasat lucrurile sa treneze o zi. La solicitarea Prefecturii, ORC a prezentat acte care arata ca viceprimarul George Mardare a renuntat la functia de administrator la aceasta societate pe 28 iunie 2004, la numai doua zile dupa ce a fost ales in functia de viceprimar. Surprinzator, datele nu au fost insa actualizate si in baza de date a Registrului Comertului, pe care a aparut mentionat pina ieri dimineata ca George Mardare este administrator cu acte in regula, potrivit documentelor aflate in posesia Ziarului de Vrancea. Mircea Dumitrescu, directorul ORC Vrancea, care ne-a vizitat personal ieri dimineata la redactie, a sustinut ca a fost vorba de o eroare umana la introducerea unor date. "La data de 12.09.2007 s-a efectuat o noua mentiune la Registrul Comertului cu privire la schimbarea datelor de indentificare ca urmare a schimbarii actului de identitate, mentiune in urma careia, dintr-o regretabila eroare de operare in baza de date, datele domnului Mardare George au fost suprapuse peste datele administratorului legal - Mardare Simona. Mentionam ca, gratie articolului dvs, a fost corectata pe loc eroarea strecurata motiv pentru care tinem sa va multumim pentru semnalul tras", se arata in adresa trimisa de ORC cotidianului nostru si semnata de Mircea Dumitrescu. In ciuda acestor explicatii, este ciudat ca aceste informatii vin la doua zile dupa ce Ziarul de Vrancea a facut publica situatia de incompatibilitate a viceprimarului. Timp de o zi, nici Registrul Comertului si nici prefectul Dragos Mircea nu au reactionat lasind sa planeze suspiciunea ca documentele ar fi putut fi aranjate.


Oficial - actionar, neoficial -"general manager"


Recunoasterea greselii ORC arata un lucru grav si anume faptul ca Oficiul percepe sume importante de bani pentru accesul la baza sa de date, in conditiile in care informatiile nu sint sigure si trebuie sa platesti alti bani pentru a obtine si hirtiile doveditoare. Potrivit actului aditional din 28 iunie 2004, George Mardare, in calitate de asociat unic al SC Gama Prestimpex SRL Focsani, a decis schimbarea administratorului, adica a numit-o in locul sau pe sotia sa, Simona Mardare, in virsta de 31 de ani. La rindul sau, firma Gama Prestimpex SRL a trimis o adresa Prefecturii, cu actele care arata ca George Mardare nu este incompatibil. "Motivele pentru care Registrul Comertului nu a operat aceste schimbari ne sint necunoscute", se arata in adresa. In consecinta, Prefectura a stabilit ieri ca viceprimarul Focsaniului nu se afla intr-o situatie de incompatibilitate. ORC a intocmit o nota interna cu eroarea constatata, iar in cursul zilei ieri din baza de date administratorul George Mardare a disparut, dar a disparut si numele societatii Gama Prestimpex administrata totusi de Simona Mardare. In continuare insa pe site-ul firmei, viceprimarul George Mardare, este "general manager", existind inclusiv adresa de e-mail oficiala detinuta in calitatea de viceprimar al Primariei Focsani, mardare@focsani.info. Potrivit unui proiect de hotarire aflat pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local din luna noiembrie 2005, viceprimarul George Mardare a cerut un schimb de terenuri cu Primaria Focsani in calitate de "reprezentant" al societatii Gama Prestimpex SRL. Aceasta inseamna ca oficial viceprimarul Mardare nu administreaza nici o afacere, neoficial insa este liber sa reprezinte interesele firmei sale in relatia cu Primaria Focsani. Viceprimarul Focsaniului a fost plecat de marti la Bruxelles, cu o delegatia de pesedisti vrinceni, de unde va reveni in aceasta dupa amiaza. (Doina GANEA, Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.