Politică

Orgoliile politice ii pot costa un bilet de avion in Tara Galilor

Iulia Crețu
10 oct 2007 665 vizualizări
Pentru ca nu s-au inteles la vot, ca de obicei, alesii municipali risca sa rateze plimbarea de lucru in orasul natal al actritei premiate cu Oscar, Catherine Zeta Jones u vizita in Tara Galilor e programata inainte de alegerile europarlamentare

Consiliul Local Focsani poate rata o vizita de lucru importanta in Marea Britanie, Tara Galilor pe motiv de rica politica. Asa cum se intimpla de obicei in Micul "Parlament" focsanean, aliantele politice nu gasesc o cale de mijloc la aprobarea proiectelor nici macar atunci cind vine vorba de plecari in strainatate ale alesilor municipali, pe banii contribuabililor. Bogdan Matisan, Stefan Atomei si Mioara Lazar nu au primit vot de incredere din partea colegilor pentru a reprezenta Consiliul Local Focsani in orasul Swansea, locul de nastere al actritei premiate cu Oscar, Catherine Zeta Jones. Partea engleza ii asteapta pe focsaneni pentru a-i invata ceea ce inseamna civilizatie si progres. Patria unde s-a nascut liberalismul si revolutia industriala este deschisa colaborarii cu Vrancea, dar din pacate ai nostri reprezentanti sint prea orgoliosi sa isi dea seama ca nu e excursie pentru shopping si nici plecare la vizionarea unui meci de fotbal. Si pentru ca erau plictisiti de sedinta extraordinara, cei 19 consilieri au refuzat sa faca alte propuneri, urmind probabil sa reia proiectul la sedinta viitoare. Plecarea in Tara Galilor a alesilor se va face printr-un program de diplomatie publica privind Promovarea comunitatilor locale din Romania in spatiul Uniunii Europene, lansat de Ministerul Afacerilor Externe. Plecarea este programata pentru perioada 6-9 noiembrie si din echipa pentru Regatul Unit vor face parte 6 reprezentanti de la Consiliul Judetean, 2 de la Prefectura si 2 de la Consiliul Local Focsani. Din echipa se pare ca va face parte chiar si Marian Oprisan. "Prin acest program se are in vedere cresterea rolului comunitatilor locale in dezvoltarea economica si socio-culturala a Romaniei, prin interconectarea cu comunitatile locale din afara tarii si prin accederea la diferite tipuri de programe si politici europene. Programul acestei vizite va cuprinde intilniri la nivel inalt cu oficialii din regiune, precum si cu oameni de afaceri interesati sa investeasca in Vrancea. De asemenea, vor avea loc si vizite in teren pentru a vedea modele de buna practica britanice", se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Focsani. Si ca sa vada alesii municipali ce pot pierde, aflati ca Swansea, in galeza Abertawe, este unul dintre cele mai importante orase din Tara Galilor, cu deschidere la Ocean, iar simbolul orasului este, dupa cum ii este si denumirea, o lebada. Produsul cel mai valoros de export al Swansea este actrita Catherine Zeta Jones, sotia lui Michael Douglas si cistigatoare a premiului Oscar. Din pacate pentru consilierii locali, Zeta Jones nu mai sta demult in Tara Galilor. Poate de asta nu au vrut sa plece alesii... (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.