Politică

Ivu i-a luat locul lui Iorga in Consiliul Local Focsani

Iulia Crețu
6 oct 2007 940 vizualizări
Noul consilier municipal spune ca a primit oferte de "alianta" de la toate partidele reprezentate in CL u consilierul doreste sa initieze un proiect de hotarire privind detectoarele de gaze din blocuri

Noul consilier local Gheorghe Ivu si-a preluat atributiile in Micul "Parlament" focsanean ieri, in cadrul unei scurte, dar precipitate sedinte extraordinare. Reprezentant al Partidului Conservator, Ivu a preluat locul regretatului colonel Iorga, decedat in vara acestui an in urma unui accident de masina. Acesta a preluat atit locul pe listele membrilor Consiliului Local, dar si locul la masa de sedinta, Ivu alegind sa se aseze in primul rind, alaturi de gruparea liberala, acolo unde pina acum 3 luni obisnuia sa ia cuvintul colonelul Iorga. Gheorghe Ivu a depus juramintul de credinta si a promis sa fie in slujba celor care l-au ales, fiind sustinut din sala de familia sa, sotia Ionica Ivu, directoare la Gradinita nr. 21 Focsani, si de fiul sau. Desi nu vazuse inainte mapa de sedinta cu proiectele de hotarire, consilierul local conservator ne-a declarat ca a tinut chiar din prima zi sa voteze dupa cum considera si nu sa se ia dupa colegii sai. Insa, a tinut sa nu se inscrie la discutiile aferente fiecarui proiect pentru a nu-i speria pe ceilalti consilieri locali. "Gindesc sa votez pentru interesul cetateanului. Fiind de unul singur in Consiliul Local, cind mi se va parea corect sa votez cu liberalii o voi face, cind PSD-ul va avea dreptate, voi vota cu ei. Deocamdata nu am facut nicio alianta, desi am primit oferte. Voi vota dupa cum imi dicteaza constiinta si dupa cum este corect. Despre colegii mei am o parere buna, unii s-au afirmat in interesul cetatenilor, altii in interesul partidelor. Eu voi vota 100% pentru cetateni, interesul partidului trebuie sa fie in concordanta cu cel al cetatenilor", ne-a spus noul consilier local.


Alianta PSD-PD nu are 2/3 nici cu Ivu


Gheorghe Ivu ne-a declarat ca a primit propuneri de alianta de la toate partidele reprezentate in CL. Acest lucru este de inteles dat fiind faptul ca majoritatea PSD-PD (13 consilieri) nu detine cele 2/3 necesare aprobarii anumitor proiecte de hotarire, adica 16 voturi. Din cei 23 de alesi municipali, sapte sint liberali, iar doi independenti, asa ca tin in favoarea lor balanta la proiectele cele mai importante, care tin de buget si de domeniul public. Atragerea de partea noii aliante a conservatorului Gheorghe Ivu nu ar insemna totusi nimic, fara "racolarea" la ridicatul miinii inca a unui consilier independent. Partidul "independentilor", format din Nitica Ciubotaru si Cezar Mihailescu, voteaza insa schimbator, demonstrind poate ca este adevarat sloganul "votez dupa cum dicteaza constiinta". Insa, Cezar Mihailescu este apropiat la vot de liberali, iar Nitica Ciubotaru a fost exclus din PSD, ceea ce inseamna o slaba sansa ca noua alianta PSD-PD sa se lipeasca de votul vreunuia dintre cei doi. Si nici conservatorul Gheorghe Ivu nu are un trecut roz alaturi de PSD, presedintele Marian Oprisan incercind pe mai multe cai sa-l dea afara din Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica. Gheorghe Ivu spune ca alaturi de colegii sai vrea sa propuna initierea unor proiecte necesare cetatenilor din municipiu. "As vrea sa facem un nou proiect de hotarire privind circulatia pe drumurile publice. Ma gindesc la un altul privind detectoarele de gaze instalate de asociatiile de proprietari pe scara de bloc. Asta pentru a nu se ajunge la tragedii ca la Zalau", ne-a mai spus consilierul PC Gheorghe Ivu. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.