Politică

Afacerea Caprioara s-a intors la Consiliul Local

Mihai Boicu
3 oct 2007 765 vizualizări
Prefectul Dragos Mircea a cerut ieri reanalizarea hotaririi Consiliului Local Focsani prin care Consiliul Judetean a luat in folosinta gratuita terenul de sub Hotelul Caprioara u daca Primaria nu raspunde in 30 de zile, Prefectura va ataca in instanta hotarirea u secretarul Focsaniului, Eduard Corhana, a sustinut sus si tare ca terenul nu a ajuns la CJ, desi in documente scrie exact contrariul

Prefectura a cerut ieri Consiliul Locul Focsani sa reanalizeze hotarirea Consiliului Local, prin care se propunea ca terenul pe care a fost construit complexul Caprioara sa fie dat in folosinta gratuita Consiliului Judetean. Decizia a fost luata ieri de prefectul Dragos Mircea, dupa ce a analizat motivele pentru care nimeni din Prefectura nu s-a mai interesat de aceasta hotarire. "Am facut o adresa cu data de azi (ieri - n.r.) prin care solicitam in regim de urgenta sa se procedeze la convocarea Consiliului Local Focsani in vederea reanalizarii Hotaririi 381/2006. Trebuie sa raspunda in termen de 30 de zile, daca nu se primeste nici un raspuns, o sa atacam in instanta hotarirea. Noi speram ca ei sa se pronunte cel putin pe articolul 2 al hotaririi", ne-a declarat prefectul Dragos Mircea. Prin Hotarirea 381/21 decembrie 2006 se propunea ca CJ sa primeasa in folosinta gratuita suprafata de 2,1 ha. Consilierii au votat insa pentru asocierea dintre municipalitate si CJ. Intrucit din textul hotaririi nu s-a anulat prevederea referitoare la folosinta gratuita, Institutia Prefectului a solicitat reanalizarea ei. Hotarirea nu a mai fost pusa niciodata in discutia CL Focsani, insa CJ are acum in folosinta gratuita terenul. In stilul consacrat de predecesorul sau, prefectul Dragos Mircea a evitat in urma analizarii drumului pe care l-a parcurs Hotarirea 381/2006 sa stabileasca vinovatii. Cu toate acestea, pina la urma se pare ca ultimul cuvint in aceasta chestiune l-a avut fostul prefect Ion Oprea, care a inchis ochii pentru ca timpul sa se scurga in favoarea CJ. Prefectura are, potrivit Legii contenciosului administrativ, un termen de 6 luni in care sa exercite controlul de legalitate asupra unei hotariri. In cazul in care exista motive temeinice, aceasta perioada de timp poate fi prelungita la un an. Secretarul municipiului Eduard Corhana ne-a spus ieri ca asteapta sa primeasca adresa de la Prefectura pentru a putea spune daca hotarirea va fi reanalizata de Consiliul Local Focsani.


Corhana: "Terenul nu a fost dat CJ"


Contact telefonic, primarul Decebal Bacinshi l-a pus sa raspunda la telefon pe specialistul municipalitatii, secretarul Eduard Corhana pentru a da explicatii. Trebuie mentionat mai intii ca acesta a avut un rol important in toata harababura creata, intrucit in sedinta in care s-a votat Hotarirea 381/2006 trebuia sa precizeze exact conditiile in care poate fi adoptata. Eduard Corhana a sustinut sus si tare ca terenul este al Focsaniului si nu a fost dat in folosinta gratuita CJ. Aceasta in conditiile in care atit primarul Decebal Bacinschi, cit si presedintele CJ, Marian Oprisan, au spus cit se poate de clar ca in acest moment terenul de sub Hotelul Caprioara afla in folosinta gratuita a CJ pe durata existentei constructiilor. Daca mai exista vreun semn de indoiala, in documentele proiectului de trecere a hotelului din domeniul privat in cel public al judetului de la ultima sedinta a CJ se precizeaza cit se poate de clar acest lucru. "La data finalizarii platilor (pentru hotel - n.r.), terenul aferent imobilelor era in proprietatea statului si in administrarea Romsilva RA, fiind revendicat de Consiliul Local Focsani in numele municipiului. Din acest motiv, documentatia de carte funciara nu a primit avizul OCPI Vrancea (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara - n.r.). Prin Titlul nr. 11601 din 26.07.2007, Municipiul Focsani a dobindit dreptul de proprietate asupra a 41 ha care include si terenul aferent imobilelor. In baza titlului de proprietate a Municipiului Focsani, precum si a faptului ca prin Hotarirea 381 din 21 decembrie 2006 Consiliul Local Focsani a aprobat darea in folosinta gratuita catre Consiliul Judetean Vrancea a suprafetei aferente de teren, adica 21.882 mp, a putut fi intabulat imobilul si a putut fi incheiat contractul de vinzare - cumparare", se arata in referatul proiectului de hotarire. In contractul de vinzare - cumparare se specifica foarte clar ca terenul este dat in folosinta gratuita CJ Vrancea pe durata existentei constructiilor. Cu toate acestea, Eduard Corhana a sustinut sus si tare ca terenul nu a fost niciodata dat Consiliului Judetean. "Terenul nu este in folosinta Consiliului Judetean, iar acea hotarire nu si-a produs efectele", ne-a declarat secretarul Eduard Corhana. Secretarul municipiului ne-a mai spus sa mai asteptam sa vedem ce se intimpla inainte sa se pronunte. Ori secretarul municipiului nu a avut amestec in aceasta problema iar primarul social-democrat Decebal Bacinschi a facut totul peste capul sau, fie acesta a facut pe naivul in discutia purtata cu reporterii Ziarului de Vrancea. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.