Politică

Politica se face cu stil la Consiliul Local Focsani

Iulia Crețu
29 sep 2007 974 vizualizări
Doamnele consilieri locali din Micul Parlament municipal se straduiesc sa arate impecabil la fiecare sedinta. Daca domnii mai incurca camasile si vin neasortati ori imbracati in pulovere, doamnele sint apretate si chic de fiecare data.

Doamnele consilier difera nu numai la idei politice, dar si ca stil vestimentar

Tuburi intregi de fixativ, fond de ten, farduri, manichiura frantuzeasca si, evident, un parfum care sa le puna in evidenta discret si rafinat, personalitatea. Inainte de a ridica mina si de a se lupta pentru binele comunitatii, doamnele din politica petrec ore bune la saloanele de infrumusetare. Vocea democratilor, Mirela Bizna este de departe cea care iese cel mai mult in evidenta datorita costumelor in culori vii. De altfel, aceasta si-a cistigat numele de "bombonica roz" de la CL, la recenta intilnire de lucru afisind un costumas pink. Intotdeauna poarta si o poseta in tendinte, iar parul blond este coafat riguros. Frizura Bob, adoptata in acest sezon de mai toate vedetele de pe scena politica sau cea a showbiz-ului romanesc, este preferata Mirelei Bizna de mult timp.

Doina Fodoreanu de la PNL este si ea impecabila de fiecare data, aceasta fiind insa ceva mai conservatoare in materie de haine. De altfel, reprezentanta liberalilor este cunoscuta drept "Lady Fodo" la CL, apelativul de rang inalt fiindu-i adresat de britanicul care a facut Strategia de Dezvoltare a Focsaniului. Liberala poarta o coafura zburlita in stilul promovat in anii \'90 de printesa Diana. Pina si culoarea parului este asemanatoare. Ce-i drept, Doina Fodoreanu este ceva mai dura, poate si pentru ca la Consiliul Local Focsani are de luptat cu o armata de barbati, care nu se dezic intotdeauna de apucaturi misogine.

De stil si atentie la tinuta dau dovada si democrata Mioara Lazar si social-democrata Rodica Boboc. Cele doua domnisoare nu reusesc sa "ia ochii" pentru ca prefera hainele in tonuri ceva mai intunecate si poate pentru ca nu au aceeasi culoare de par ca si colegele lor, blond. Studiile internationale arata ca femeile cu parul blond sint mai agreate de barbati decit cele roscate sau brunete. Asta nu inseamna ca cele doua femei politician nu stiu sa comenteze si sa isi sustina parerile. De altfel, democrata Mioara Lazar, care mai abordeaza din cind in cind si fustite mini, vine la fiecare sedinta cu sugestii, spre nemultumirea colegilor care vor sa plece mai repede de la "munca". Fosta sa colega de partid, Rodica Boboc, este cunoscuta drept "linistita" de la CL. Stilul sau vestimentar este cel de "doamna profesoara", costume cu taieturi sobre si sacouri cu colturi. De altfel, domnisoara Boboc este referent de specialitate la Scoala "Alexandru Vlahuta" Focsani, asa ca se intelege apropierea. Desi in minoritate la Consiliul Local Focsani, doamnele din politica au un cuvint de spus. Si daca uneori nu sint ascultate pe cit ar trebui, dau clasa colegilor de partid si de CL prin atentia la detalii. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.