Politică

Locuri de joaca pentru baietii destepti

Doina Ganea
26 sep 2007 892 vizualizări
Consilierii locali din Focsani au respins ieri un proiect de hotarire prin care patru spatii de joaca si un spatiu verde urma sa fie scoase din domeniul public si transerate in domeniul prival al municipiului.

Proiectul privind incredintarea in folosinta gratuita a bunurilor care apartin domeniului public sau privat, Directiei de Dezvoltare Servicii Publice Focsani, se referea si la scoaterea din anexa a unor bunuri care apartin domeniului public al municipiului Focsani si trecerea acestora in domeniul privat al municipiului. In cazul proiectului de hotarire amintit, "bunurile imobile" sint patru spatii de joaca pentru cei mai mici locuitori ai municipiului si un scuar de flori din Cartierul Bahne. Scopul acestor "transferuri" este "in vederea restituirii catre fostii proprietari oconfrom Legii 10/2001", dupa cum se arata in nota de fundamentare a proiectului. Ca de obicei o astfel de formalitate legislativa, de trecere a unor terenuri sau imobile dintr-o situatie juridica in alta, are de fapt in vedere ori scoaterea la licitatie a acelui bun, ori retrocedarea lui catre fostii proprietari. Aspectul a fost remarcat si de consilierul local democrat Mirela Bizna care a precizat ca astfel de spatii sint de obicei destinate "baietilor destepti" si, in consecinta, s-a declarat impotriva. "Stim si noi cum se intimpla cu astfel de retrocedari. Cum de numai unii si-au putut primi terenurile chiar daca sint ocupate de spatii de joaca, iar altii care le au libere nu le-au putu primi. Asa cum s-a mai intimplat si cu spatiile de parcare aceste terenuri ajung imediat dupa ce sint retrocedate pe miinile «baietilor destepti». Oare n-ar trebui sa tinem mai mult la aceste locuri de joaca pentru copii? Avem chiar asa de multe si trebuie sa le retrocedam?", a intrebat in plenul sedintei Mirela Bizna, sugerind printre altele ca spatiile sint valoroase prin amplasamentele lor centrale si ca de cele mai multe ori fostii proprietari au detinut terenuri in alte zone, iar acestea sint de fapt retrocedari in compensare.


Au uitat si ce-au votat


O alta problema aparuta la dezbaterea acestui proiect a decurs dintr-unul din subpunctele sale prin care se facea referire la scoaterea din inventarul Directiei de Dezvoltare Servicii Publice a Mausoleului Eroilor din Cartierul Sud si a terenului aferent si trecerea acestuia in inventarul domeniului public al judetului, mai exact la Consiliul Judetean. Consilierii locali nu-si mai aminteau daca acest proiect a mai trecut sau nu intr-o alta sedinta anterioara. Confuzia a fost elucidata dupa ce le-a fost adusa hotarirea adoptata in luna iunie cind cu un amendament si 20 de voturi "pentru" au acceptat trecerea Mausoleului din Sud catre Consiliul Judetean Vrancea pe durata lucrarilor de reabilitare. Totodata, consilierii au primit explicatii si despre faptul ca actualul proiect de hotarire nu se mai refera la trecerea imobilului de la Primaria Focsani la Consiliul Judetean, ci la scoaterea acestui imobil din inventarul municipalitatii. Cu toate acestea, alesii locali au respins proiectul, iar seful executivului a propus reintroducerea lui pe ordinea de zi a sedintei de luna viitoare, sub forma a doua proiecte distincte. "Vom prezenta un nou proiect cu scoaterea din inventarul public a acelor terenuri ce trebuie retrocedate si vom anexa si hotaririle judecatoresti si un alt proiect cu bunurile noi care vor intra in inventarul municipiului Focsani. Este vorba de noile strazi reabilitate, Piata Garii, alei etc", a precizat primarul Decebal Bacinschi. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.