Politică

A cazut cortina peste Zilele Panciului

Valentin Muscă
24 sep 2007 1981 vizualizări
Trei zile de manifestari sportive, culturale, artistice, mici, bere, muzica etho-manelizata si foc de artificii pentru jumatate de miliard de lei vechi u P. S. Epifanie s-a alaturat si el pancenilor, simbata de ziua Sfintului Teodosie

Fiesta tirgului din dealul Neicului s-a incheiat duminica la miezul noptii, cu foc de artificii, sampanie, muzica si voie buna. Dupa trei zile de manifestari sportive, culturale, religioase, artistice si comerciale, "Zilele Orasului Panciu 2007" au tras cortina. Conform organizatorilor, bilantul este pozitiv si, urmarind derulatorul celor trei zile, nu putem spune contrariul, doar punctind anumite carente. La jumatatea de miliard acordata pentru acest an era de asteptat ca manifestarea sa cuprinda o paleta larga de evenimente din toate domeniile. "Editia din acest an a fost intr-adevar un succes. Este drept si timpul a fost de partea noastra, dar si participantii au fost entuziasti si vrem sa le multumim si-i invitam deja la editia 2008. Am avut spectacole pentru toate gusturile si i-am angrenat in manifestarile noastre nu doar pe cei mari, dar si pe cei mici. La expozitia mesterilor populari au participat si artisti consacrati din Nereju, dar si prichindei de la Clubul Copiilor, de la Centrul pentru reabilitare a persoanelor cu handicap si de la centrul Asociatiei Assistance Movilita", ne-a spus Antoneta Zanfir, directorul Casei de Cultura, dar si unul din organizatori.


P. S. Epifanie a binecuvintat pe panceni


Prima zi a fost rezervata momentelor culturale si s-a deschis cu decernarea titlului de cetatean de onoare prof. roman din SUA, George Burdea, descendentul unei familii care a marcat istoria Panciului. In aceeasi zi au fost prezentate mai multe lucrari ale scriitorilor Asociatiei Culturale "Duiliu Zamfirescu", inclusiv "Antologia mioritzica", alcatuita de scriitorul Gheorghe Neagu, pentru a carei tiparire a participat financiar si Primaria orasului Panciu. De asemenea, un fiu al podgoriei, prof. Ion Culita Usurelu si-a prezentat cea mai recenta lucrare "Generatii. Dialoguri necesare". Simbata a fost ziua patronului spiritual al Panciului - Sfintul Teodosie de la Brazi, iar prima parte a zilei s-a desfasurat la Manastirea Brazi, unde Episcopul Buzaului si Vrancei, P. S. Epifanie Norocel a slujit cu un sobor de preoti din Protoieria Panciu, onorind astfel sarbatoarea Podgoriei Panciu si binecuvintind pe locuitorii acestui tirg. In aceeasi zi s-au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor si s-au desfasurat intreceri sportive, seara incheindu-se cu spectacolul televiziunii "Favorit", transmis in direct. Duminica a fost rezervata generatiei tinere, nume ca Raul, Anam, Autentic, Jamal, Hara, Hi-Q incintind auzul pancenilor de toate virstele. Prezentarea spectacolului a fost facuta de actorul Sorin Francu, directorul Teatrului Municipal "Mr. Gheorghe Pastia" din Focsani. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.