Politică

Vrancea, un pustiu demografic

Doina Ganea
22 sep 2007 768 vizualizări
Liderul PC Vrancea, Manole Merchea, apreciaza ca in curind judetul nostru va deveni pustiu, daca nu se va realiza o strategie de dezvoltare, menita sa imbunatateasca traiul si conditiile de munca ale oamenilor.

"Dupa stiinta mea, din Vrancea, dintr-o populatie de 390.000 de locuitori, un numar de 66.000 de persoane sint plecate la munca in Italia sau Spania. Adica cea mai mare parte a celor apti de munca si de a aduce copii pe lume. Daca in Vrancea nu vom avea niste programe clare de dezvoltare, si nu asa cum este «Strategia Focsaniului», care este o simpla poezie, ci programe viabile, judetul va deveni pustiu in citiva ani", a spus conservatorul Manole Merchea. Potrivit acestuia, atit la nivelul judetului cit si la nivelul intregi tari ar trebui sa existe politici de emigrare, economice si de repatriere a romanilor, prin acordarea de facilitati si stimulente. "Romania are cel mai mare deficit de forta de munca si cel mai imbicsit mod de a trata procesul emigratiei. Si in special pentru cei care provin din vechile provincii romanesti, cum ar fi Basarabia, Banatul Sirbesc, Valea Timocului, Bucovina de Nord. In acest mod, Romania si-ar putea acoperi deficitul de forta de munca mergind pe o legislatie mai elastica, mai clara si pragmatica. Romania nu isi permite sa aiba o politica restrictiva privind emigrarea, obtinerea cetateniei si a dreptului de munca. Cu un deficit de forta de munca degeaba vom avea bani din fonduri europene sau nationale, daca nu vor exista forta de munca sa puna in aplicare a acelor proiecte", a mai precizat liderul conservatorilor vrinceni. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.