Politică

Vraciu voteaza motiunea, Baesu nu prea crede

Mihai Boicu
22 sep 2007 643 vizualizări
Senatorul democrat sustine ca PD va vota orice initiativa impotriva actualului Guvern u pesedistul George Baesu nu crede insa ca toti parlamentarii PD si PLD vor vota pentru motiunea de cenzura

Senatorul Jan Vraciu a declarat ieri ca PD va sustine motiunea de cenzura pe care PSD a anuntat ca o va depune impotriva Guvernului Tariceanu. Aceasta in ciuda faptului ca sint criticati si ministrii democrati de pe vremea cind PD era la guvernare. "Eu nu am citit motiunea de cenzura. Noi am convenit ca raminem consecventi, ca sprijim orice actiune impotriva Guvernului Tariceanu. Motiunea este indreptata impotriva Guvernului aflat in functie si are ca finalitate demiterea actualului Guvern. Faptul ca aceasta motiune face referire si impotriva celorlalti ministri este doar un simplu exercitiu de demagogie", a declarat Jan Vraciu.

Deputatul PSD George Baesu a declarat ieri insa ca nu crede ca toti parlamentarii PD si PLD vor vota pentru motiunea de cenzura. Acesta a facut o trecere in revista a modului in care crede ca se va vota luni. "Eu nu sint sigur ca PD in integralitatea sa va vota pentru motiune. O avea el 45%, dar multi parlamentari nu mai sint favoriti in zonele lor. Dar nici PLD nu cred ca va vota. Sa ma scuze domnul Momanu, dar eu nu-l vad votind motiunea de cenzura. Nici pe domnul deputat Ionescu nu-l vad. Daca facem o socoteala, iese un vot pe plus, dar tot am ceva dubii", a opinat George Baesu. Acesta a spus ca va vota pentru adoptarea motiunii de cenzura, dupa ce s-a vehiculat faptul ca deputatul s-ar numara printre cei care nu sustin initiativa lui Mircea Geoana. "Am dubii privind PD si PLD, iar PNL, PC, PRM, parlamentarii independenti si grupurile minoritatilor nu vor vota motiunea. Ramine ca PSD sa-si motiveze parlamentarii", a adaugat Baesu. Deputatul PSD a spus ca Guvernul Tariceanu 2 trebuie sa plece si ca "acest lucru se va intimpla luni, atunci cind se va depune motiunea". Unul dintre motivele invocate de parlamentar a fost faptul ca Guvernul a atacat la Curtea Constitionala legea adoptata de Parlament care prevedea ca orele de relige, de educatie fizica si muzica pentru clasele I - IV sa fie tinute de profesori specializati, pe motiv ca nu s-au aratat sursele de finantare. "Este clar ca nu va exista nici un Guvern Tariceanu 3. Nu stiu daca copia a fost mai buna ca originalul, dar este clar ca acreat niste transee dureroase in societatea romaneasca", a ma spus George Baesu. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.