Politică

Papucarii se muta din parcare-n parcare

Ziarul de Vrancea
20 sep 2007 845 vizualizări
Solutia oferita de Primaria Focsani "papucarilor" din Piata Moldovei pentru comercializarea incaltarilor fost o alta parcare u acestia sustin ca se vor muta in spatele pietei pentru ca nu au incotro u reprezentantii "papucarilor" se delimiteaza de actiunile si hotaririle Partidei Rromilor Vrancea.

Comerciantii de incaltaminte din parcarea situata in spatele Pietei Moldovei s-au intilnit ieri dimineata cu viceprimarul George Mardare si cu o parte a alesilor locali. Tema discutiilor a fost iminenta mutare a comerciantilor de pe terenul public destinat parcarii cu plata. Dilema administratiei locale a fost locatia oferita papucarilor. La finele celei de-a doua runde de negocieri pe care cei 28 de comercianti, ce-si desfasurau pina acum activitatea in parcarea Pietei Moldovei, au purtat-o cu viceprimarul municipiului George Mardare si consilierii locali Mirela Bizna, Mioara Lazar, Gheorghe Gadjinschi (membri PD) si Victor Racosanu (PNL) s-a luat decizia mutarii acestora in spatiul din spatele pietei, unde pina nu demult se vindeau pasari. "Au inceput deja sa se mute, sper ca in 2-3 zile parcarea sa fie goala. Le-am dat locul, sa se aranjeze ei cum vor. Solutia este provizorie pentru ca, potrivit normelor europene, piata trebuie sa fie agroalimentara, nu industriala. Dar sper ca in citeva luni sa gasim o alta locatie, pentru ca nu-i putem lasa sa moara de foame. Intre timp ma gindesc sa le facem si o copertina frumoasa ca sa nu-si mai acopere marfa cu ceolofan", a declarat George Mardare, referindu-se la nemultumirea papucarilor in ceea ce priveste spatiul pe care Primaria Focsani l-a oferit comerciantilor.


Comerciantii se delimiteaza de partid


Prezenti la intilnire, alesii locali au vrut sa stie clar daca "papucarii" au dat Consiliul local si Primaria Focsani in judecata, acuzati fiind de discriminare. Reprezentantii "papucarilor" s-au delimitat de actiunile si hotaririle Partidei Rromilor Pro Europa Vrancea. Comerciantii spun ca nu ei au dat in judecata pentru discriminare Primaria Focsani, demersul juridic fiind inceput de societatea ginerelui presedintelui Partidei Rromilor, Mitica Argint. Vinzatorii de papuci si alte maruntisuri s-au asociat in cadrul SC Micii Comercianti SRL tocmai pentru a-si reprezenta singuri interesele in negocierile cu municipalitatea. Acestia au sustinut ca au vrut mereu sa ajunga la o solutie pe calea discutiilor amiabile si nu prin amenintari cu trimiterea in judecata. Membrii SC Micii Comercianti SRL spun ca solutia gasita este buna, dupa ce nu au fost de acord sa fie mutati in Obor. "Noi, «papucarii», ne-am asociat in cadrul SC Micii Comercianti SRL. Precizam ca nu avem nici o legatura cu ceea ce declara Partida Rromilor vis-a-vis de contestarea numirii Ofeliei Vlad in functia de consilier la Prefectura Vrancea. Noi nu sintem contra ca dinsa sa-si exercite functia. Mentionam ca nu noi, «papucarii» am dat in judecata Consiliul Local si Primaria Focsani pentru discriminare, ci societatea ginerelui presedintelui Mitica Argint, societate care nu are legatura cu noi. Multumim Prefecturii Vrancea, Primariei si Consiliului Local Focsani pentru intelegerea la care s-a ajuns in privinta locului pentru tarabe. Noi vrem in mod expres sa se faca diferenta intre «papucari» si Partida Rromilor, noi sintem membri, dar nu noi hotarim si discutam, nu avem legatura cu demersurile facute de partid", a declarat Lucian Botez, membru al Consiliului director al "papucarilor", SC Micii Comercianti SRL. (Doina Ganea, Iulia Cretu)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.