Politică

Mitica Argint a decimat conducerea Partidei Romilor

Mihai Boicu
19 sep 2007 1853 vizualizări
Suparat nevoie mare, acesta a demis ieri opt persoane din conducerea organizatiei u Argint sustine ca are dreptul sa ia decizii singur, in timp ce demisii spun ca doar Consilul Director poate hotari u acestia s-au declarat nemultumiti de faptul ca nu au fost consultati de Mitica Argint la nominalizarea noului consilier al prefectului pe problemele romilor

Presedintele Partidei Romilor Pro Europa, filiala Vrancea, a demis ieri o buna parte din membrii conducerii organizatiei judetene si a celei din Focsani. Mitica Argint a luat aceasta decizie bazindu-se pe hotarirea de numire a sa in functie, din 1 februarie 2005, semnata de deputatul Nicolae Paun, presedintele partidului, prin care i s-a dat dreptul "sa demita sau sa numeasca membri in structurile de conducere ale filialei locale". Demiterile vin la o zi dupa ce o parte dintre persoanele respective au criticat hotarirea de numire a Ofeliei Vlad in functia de consilier al prefectului Dragos Mircea pe problemele romilor. Mitica Argint spune insa ca au fost si alte motive la baza decizie sale. "Motivul demiterii este neimplicarea in rezolvarea problemelor persoanelor de etnie roma si neprezentarea la sedintele Comitetului de Conducere", a declarat presedintele PRPE Vrancea. Pe lista demisilor se afla Argint Negru, presedintele organizatiei municipale, impreuna cu vicepresedintii Vasile Argesanu si Viorel Popa. De asemenea, au fost demisi si Stefan Negru, Ionel Sava, Ionel Mantu si Spiridon Vasilescu, vicepresedinti ai organizatiei judetene. "Rog frumos institutiile abilitate ale statului sa nu mai acorde atentie celor mentionati mai sus, ci numai posesorilor de legitimatie cu Partida Romilor Pro Europa", a tinut sa precizeze Mitica Argint.


"Partidul nu este imparatia lui Mitica Argint"


Argint Negru, presedintele organizatiei Focsani a PRPE, sustine ca decizia luata de Mitica Argint nu este statutara. "Nu ma deranjeaza cu nimic aceasta decizie, dar nu poate sa o faca de unul singur, trebuie sa se intruneasca Consiliul Director si sa dezbata acest lucru, dupa aceea se ia o decizie. Partidul nu este imparatia lui. Deocamdata, ma umfla si risul de ceea ce s-a intimplat si voi raporta superiorilor mei de la Bucuresti cum intelege domnul Argint sa-si desfasoare activitatea", a declarat Argint Negru. Acesta spune ca s-a implicat in problemele romilor, cum ar fi problema numirii mediatorilor sanitari si locuintelor din blocul G2, din Bahne. De asemenea, Argint Negru sustine ca nu a lipsit decit o singura data de la sedintele conducerii organizatiei. Pe de alta parte, ruptura din rindul conducerii Partidei Romilor are drept cauza si parcarea din Piata Moldovei, care este ocupata de "papucari" pe care vrea sa-i mute in Obor. In timp ce cei 28 de comercianti s-au constituit intr-o firma prin care sa le fie reprezentate doleantele, Mitica Argint a dat in judecata Consiliul Local printr-o firma a sa din Cotesti. Argint Negru si Marian Chinde, fostul consilier al prefectului, spun ca acesta ar incerca sa puna mina pe spatiul respectiv. Ba mai mult, romii reclama si discriminarea care porneste chiar din interiorul etniei.


Chinde, "eminenta cenusie"


Mitica Argint sustine ca in spatele declaratiilor facute impotriva numirii Ofeliei Vlad se afla Marian Chinde, fostul consilier al fostului prefect Ion Oprea pentru problemele romilor, "care ii impinge in fata". "Pe Marian Chinde tot eu l-am numit, nu am consultat partidul. Nu s-a implicat, nu a facut nici un proiect, iar in ultima vreme nu se consulta cu mine", a acuzat Argint. Pe de alta parte, fostul consilier neaga acuzatiile care i se aduc. "Sa ia rapoartele pe care le-am trimis la Guvern si la Ministerul Internelor si sa vada ca am facut ceva. Parerea mea este ca eu am fost demis pentru ca prefectul Dragos Mircea este penelist si eu sint pedist", ne-a declarat Marian Chinde. Trebuie precizat ca activitatea acestuia a incetat in momentul schimbarii prefectului Ion Oprea din functie, insa noul prefect nu l-a mai preferat in noul sau cabinet pentru se ocupa de problemele romilor. Cit despre Ofelia Vlad, Mitica Argint spune ca a cunoscut-o in timp ce "alerga" pentru proiecte si programe pentru romi. "E bine intentionata, e bine pregatita si se pricepe la management si programe", a precizat acesta. Argint Negru ne-a spus ca nu a fost de acord cu modul in care s-a facut numirea Ofeliei Vlad, fara consultarea conducerii Partidei Romilor. "Am fost o chestiune revoltatoare pentru mine si tot Consiliul de Conducere, pentru ca noi nu am avut cunostinta de persoana respectiva. Dinsa nici macar carnet de membru nu are, pentru ca eu trebuia sa i-l eliberez. Am intrebat-o daca face parte din etniea romilor, a spus ca da, desi eu nu cred, am intrebat daca stie limba romani, a spus ca nu. Domnul Mitica Argint in loc sa puna stampila la partid, am inteles ca a pus stampila in Gradina Publica, unde se joaca sah si au loc alte activitati distractive", a mai spus Argint Negru. Ramine de vazut daca liderii Partidei Romilor vor fi de acrod cu deciziile lui Mitica Argint, mai ales ca nu este pentru prima data cind demite si numeste oameni in functie dupa bunul plac. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.