Politică

DNA il vrea iar urmarit penal pe Mitrea

Mihai Boicu
14 sep 2007 544 vizualizări
Procurorii anticoruptie i-au cerut lui Traian Basescu avizul pentru a incepe urmararirea penala impotriva fostului ministrul al Transporturilor

Miron Mitrea a intrat in vizorul procurorilor anticoruptie intr-un nou dosar penal. DNA a cerut ieri Presedintiei avizul pentru declansarea urmarii penale impotriva fostului ministru al Transporturilor. Deputatul de Vrancea este acuzat de "savirsirea infractiunilor de luare de mita, instigare la fals in inscrisuri oficiale si uz de fals, ultimele doua in legatura directa cu infractiuni de coruptie, instrumentate in dosarul numarul 49/P/2006", dupa cum arata DNA. Procurorii au adresat o solicitare similara Presedintiei saptamina trecuta, pentru declansarea urmarii penale a fostului prim ministru Adrian Nastase. Cei doi deputati social - democrati sint cercetati in acelasi dosar. Potrivit unor surse judiciare, Adrian Nastase este cercetat intr-un dosar penal pentru savirsirea infractiunii de luare de mita in legatura cu dobindirea proprietatii asupra intregului imobil din Bucuresti, strada Muzeul Zambaccian, nr. 16. Cladirea a fost evaluata la peste 1,5 milioane de euro, cu toate dotarile aferente. Acesta este al treilea dosar deschis pe numele lui Nastase de catre DNA si se pare ca este rezultatul disjungerii unor fapte pentru care fostul prim ministru a fost deferit justitiei. Comisia speciala pentru analizarea faptelor savirsite de ministri se va intruni lunea viitoare si va analiza cele doua cazuri.


Zambaccian si Aviatia Utilitara, "caznele" lui Mitrea


Miron Mitrea fost cercetat in dosarul Zambaccian in legatura cu contravaloarea lucrarilor executate la casa mamei sale din vecinatatea Bucurestiului. Procurorii suspecteaza ca Irina Jianu, fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii, pusa in functie de Mitrea, l-ar fi platit in termopane in valoare de citeva miliarde de lei vechi pe Adrian Nastase pentru a fi numita in functie. Irina Jianu si Sergiu Sechelariu, fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor, au fost actionari la firma care a pus timplarie de 300.000 de euro la imobilele din Zambaccian si din localitata Cornu. Ulterior, cei doi si-au vindut actiunile firmei care a facut o extindere in valoare de 350.000 lei la casa mamei lui Miron Mitrea. La firma respectiva actionar majoritar era chiar tatal Irinei Jianu. Miron Mitrea mai este urmarit penal de DNA intr-un dosar in legatura cu terenurile Aviatiei Utilitare. Deputatul de Vrancea este cercetat pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, pentru ca nu a pus in aplicare o hotarire judecatoreasca privind un teren care trebuia dat Aviatiei Utilitare. Inalta Curte de Casatie si Justitie a recunoscut pe 14 septembrie 2004 dreptul de proprietate al Aviatiei Utilitare asupra unui teren de 8,9 hectare, situat pe DN1, in apropierea Aeroportului Baneasa. Ministerul Transporturilor a refuzat sa puna in aplicare hotarirea judecatoreasca, iar terenul a ramas in patrimoniul Aeroportului. Pe 13 decembrie 2004, 2,3 hectare din acest teren au fost schimbate cu 2,5 hectare de teren in Voluntari, cu o valoare mult mai mica.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.