Politică

Institutiile locale au dat socoteala pentru integritate

Mihai Boicu
13 sep 2007 664 vizualizări
Astazi va avea loc o dezbatere publica ocazionata de prezentarea raportului "Situatia integritatii in institutiile publice din judetul Vrancea", realizat de Asociatia Pro Democratia, Clubul Focsani, Centrul de Resurse Juridice si Transparency International Romania

Intilnirea va avea loc, incepind cu ora 13.00, la Casa de Cultura a Sindicatelor "Leopoldina Balanuta", iar la ea au fost invitati sa participe reprezentanti ai institutiilor publice locale, ai societatii civile, precum si jurnalisti. Dezbaterea va fi moderata de Andreea Nastase, ofiter proiecte la Transparency International, Radu Nicolae, coordonator al Programului de Integritate Publica al CRJ si Florin Rosu, coordonator local al proiectului, reprezentantul APD Focsani. "Raportul sintetizeaza o parte semnificativa din rezultatele monitorizarii institutiilor publice locale, ce a avut loc in perioada februarie - iulie 2007, in cadrul proiectului «Dezvoltarea capacitatii de lupta impotriva coruptiei a organizatiilor neguvernamentale locale», finantat de Uniunea Europeana prin programul Phare Societate Civila 2004", se arata intr-un comunicat de presa al APD Focsani. In cadrul dezbaterii de la Casa de Cultura vor fi abordate subiecte precum cazurile recente de conflicte de interese si incompatibilitati in administratia locala din Vrancea si stadiul rezolvarii lor, stadiul actual al eforturilor de promovare a integritatii in judetul Vrancea, bune practici in prevenirea conflictelor de interese si a incompatibilitatilor, precum si rolul Agentiei Nationale de Integritate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.