Politică

Primarul Armencea, acuzat de abuz in serviciu

Doina Ganea
10 sep 2007 1320 vizualizări
Un adjudean intentioneaza sa dea Primaria in judecata pentru ca a fost evacuat in lipsa din garsoniera inchiriata u Vasile Ieftimie avea contract pina in anul 2008 u municipalitatea a sustinut ca adjudeanul subinchiriase locuinta si ca a obtinut informatia de la "turnatori"

Vasile Iftimie, un cetatean simplu din Adjud, intentioneaza sa dea in judecata Primaria municipiului de pe Trotus pentru ca pe 14 august a fost evacuat in lipsa din garsoniera pe care o detinea legal de la Primarie, in Blocul 40, din strada Tudor Vladimirescu. Acesta are un contract valabil pina in anul 2008 si sustine ca locuinta sa a fost repartizata abuziv altei persoane, care i-a spart usa garsonierei si s-a instalat in ea. Potrivit adresei cu nr. 9450, din 14 august 2007, primita de la Primaria Adjud, Vasile Iftimie, prin sotia sa, Florentina, detinatoarea contractului de inchiriere, este anuntat ca nu mai locuieste acolo. "Datorita faptului ca din notele de control incheiate de reprezentantii Primariei Adjud a reiesit ca locuinta este cedata unei alte persoane, cit si a faptului ca ati procedat la eliberarea camerei va notificam cu rezilierea contractului de inchiriere pentru ca ati incalcat dispozitiile contractuale si ati subinchiriat locuinta", se arata in notificarea muncipalitatii. Familia Ieftimie sustine insa ca a eliberat locuinta pentru curatenie si ca a adus doi mesteri care sa varuiasca si sa le faca reparatiile la garsoniera. "Eu nu am subinchiriat nimanui locuinta. Am mutat lucrurile pentru ca vrem sa facem curat si am adus doi veri de-ai mei zugravi, care stau acolo si fac reparatii. Trebuie sa se constate acest lucru prin acte, nu asa", sustine chiriasul Vasile Ieftimie. Acesta spune ca in seara zilei de 14 august, odata cu emiterea notificarii de catre Primaria Adjud, noul chirias a spart usa garsonierei si s-a mutat in ea, desi familia Ieftimie mai avea citeva bunuri in interior. In opinia executivului adjudean, notificarea tine loc atit de repartitie, cit si de decizie de evacuare din imobil. "Prezenta notificare o consideram aplicabila de la data comunicarii catre beneficiarul locuintei, Alarum Nicu, a repartitiei locuintei. De altfel, va informam ca faptul de a ocupa abuziv o locuinta de catre o persoana constituie infractiune", se mai arata in adresa oficialilor adjudeni.


"Luase bani pe garsoniera"


Locuintele din Blocul 40 sint pentru adjudeni ceea ce sint sint locuintele din Focsani din Blocul "NATO". Acestea nu depasesc 10 mp si asigura conditii insalubre chiriasilor, majoritatea rromi. "Nu cred ca s-a procedat corect. Trebuia sa primesc o hotarire de judecata, sa vina un executor sa faca evacuarea, cu politisti, cu mine si reprezentantii primariei. Nu sa se faca pe furis. Cum sa faca un contract de inchiriere peste alt contract, fara nici un temei legal?", se plinge Vasile Ieftimie, care il acuza pe primarul Constantin Armencea de abuz in serviciu si este hotarit sa dea in judecata Primaria Adjud. "Sa ma dea in judecata. M-au mai acuzat unii pe mine pe la Parchet, dar n-au avut cistig pentru ca eu am respectat intotdeauna legea. Stiu povestea de la garsoniera respectiva. Noi am avut declaratiile vecinilor care spun ca nu mai locuia de mult acolo si ca luase filodorma (suma de bani pretinsa in mod abuziv de cineva pentru cedarea unui beneficiu - n.r.) si bagase alte persoane in locuinta. Mai avem si noi sursele noastre care ne-au soptit ca omul luase bani pe garsoniera si venea, ca multi altii, pe la primarie sa-i dam repartitie cui vrea el. Ce sa facem, avem peste 200 de persoane pe lista de asteptare pentru 164 de locuinte sociale. La evacuare a fost prezent noul chirias, un reprezentant al primariei si un agent de la Politia Comunitara. Legea ne da dreptul sa reziliem unilateral contractul si sa trecem la evacuare fara hotarire judecatoreasca", ne-a precizat primarul Constantin Armencea.


"Politistilor le e teama de primar"


Vasile Ieftimie sustine ca a facut reclamatii si la Politia Adjud si i-a chemat pe politisti in seara respectiva sa constate ca i-a fost sparta garsoniera si violat domiciliul, dar acestia n-au vrut sa se prezinte, pe motiv ca trebuiau sa fie prezenti la o alta interventie. "Cred ca si politistilor le este teama de primar, pentru ca altfel nu-mi explic de ce n-au vrut sa vina. Ei m-au chemat pe mine sa ma cerceteze sa vada daca am contract de inchiriere. Prieteni de-ai mei mi-au zis sa tac si sa nu fac valuri pentru ca tot eu am de pierdut. Dar acum ce sa mai pierd daca stau cu familia in drum?", se intreaba cu suparare capul familiei Ieftimie. Se pare ca legea tacerii a fost instituita la Adjud pentru ca, mai mult in soapta, adjudenii sustin ca edilul sef acorda diferite favoruri etnicilor rromi, cum ar fi locuinte sociale si terenuri pentru constructia de locuinte pentru a-i fideliza si a le obtine voturile la viitoarele alegeri. "Celor mari le da liber la afaceri grase pe bani publici, iar pe cei mici ii ia de nas cu cite un teren, o garsoniera prapadita sau ajutoare sociale", ne-a spus un alt adjudean, care s-a temut sa-si vada numele in ziar. (Doina GANEA)


Cetatenii de onoare au fost pusi pe site


Pe pagina electronica a Primariei Adjud sint anuntate trei personalitati ale lumii culturale care au devenit si cetateni de onoare ai municipalitatii. Acestia sint soprana Angela Gheorghiu, actorul Ion Dichiseanu si scriitorul Liviu Ioan Stoiciu. Angela Gheorghiu este cea mai apreciata soprana a momentului, ultima diva a muzicii de opera, o aparitie stralucitoare si o voce magica. Diva a devenit cetatean de onoare prin decizia alesilor locali la 31 august 2006. Cunoscutul actor Ion Dichiseanu, nascut la 20 octombrie 1933, a fost numit cetatean de onoare al municipiului Adjud prin vointa consilierilor locali la 8 aprilie 2001. Scriitorul Liviu Ioan Stoiciu, desi nu s-a nascut la Adjud, ci in judetul Neamt, a copilarit in Adjudul Vechi si a fost ales cetatean de onoare, datorita carierei sale publicistice de exceptie, la 12 octombrie 2006. (D. G.)


Foto: Magazinul consilierului adjudean Constantin Turcu


Buticuri in puncte termice


Sapte din cele opt puncte termice (PT) pe care le mai are municipiul Adjud, dupa ce a renuntat la incalzirea centralizata pentru populatie, au fost inchiriate. Acestea au fost concesionate in ultimii doi ani unor persoane fizice sau juridice pentru o perioada variabila, de la 10 -29 de ani. Orice concesiune de acest fel a fost trecuta prin Consiliul municipal. Alesii locali au convenit de fiecare data ca PT-urile se afla intr-o stare avansata de degradare si ca ar fi mai bine ingrijite daca ar fi date in concesionare, mai ales ca si cosurile de fum aferente acestor centrale termice au fost scoase la casare si valorificate. Cel care a dat tonul concesionarilor punctelor termice a fost consilierul PSD Constantin Turcu. Acesta a inchiriat de la Primaria Adjud in urma cu mai bine de trei ani punctul termic aflat in imediata vecinatate a Scolii nr. 3. Aici, consilierul local si administrator al SC Colt de Rai SRL si-a amenajat un mic butic de cartier. (D. G.)


Armencea, vedeta de televiziune


Primarul municipiului, Constantin Armencea, aflat in prezent in concediu, a aparut simbata seara pe sticla la televiziunea OTV. Edilul municipiului de pe Trotus a tinut sa sublinieze inca de la inceputul emisiunii relatiile cordiale pe care le are cu membrii Consiliului Local si, din acest motiv, l-a avut alaturi pe consilierul PD Virgil Gheorghiu, director al Scolii nr. 3 din localitate. Cind reporterii s-au mutat in biroul primarului, Armencea le-a povestit adjudenilor despre greutatile de a fi primar si despre eforturile pe care le face de a atrage fonduri, in special guvernamentale. Edilul sef a recunoscut ca atit vechea, cit si actuala guvernare a avut grija sa aloce fonduri suficiente, cel putin pentru scoli. In interviu, primul gospodar s-a laudat ca sta doar "doua ore in birou si restul pe teren" si ca are in cadrul primariei "o echipa tehnica de exceptie" cu care intocmeste proiectele si studiile de fezabilitate. Surprinzator este interesul unei televiziuni private fata realizarile unui primar pesedist de provincie, chiar daca supratitlul reportajului era "Adjud - oras european". (D. G.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.