Politică

Boicot impotriva viceprimarului din Urechesti

Doina Ganea
5 sep 2007 888 vizualizări
Pentru ca s-a aliat cu cei care vor sa-l schimbe pe viceprimarul Nastase Olteanu, consilierul local democrat Maria Golesteanu risca sa-si piarda functia

Consilierii locali de la Urechesti i-au pus gind rau viceprimarului PD, Nastase Olteanu. Ca un efect de recul, pentru ca a semnat proiectul de schimbare a viceprimarului, consilierei Maria Golesteanu (PD) i-a fost retras sprijinul politic de catre partid. Potrivit acesteia, in curind va avea loc o sedinta extraordinara a Consiliului Local in care alesii vor decide debarcarea. "Opt din cei 11 consilieri locali au initiat un proiect de demitere a viceprimarului Nastase Olteanu. Si eu ma aflu printre semnatari, pentru ca sint membru al comisiei juridice din cadrul Consiliului Local si nu puteam sa trec peste convingerile mele. Sint multe fapte de care este acuzat viceprimarul, dar noi nu avem calitate de inchizitori sau procurori. Noi am intocmit o lista cu 14 motive de schimbare bazate pe moralitate, scandalurile in care a fost implicat, amenzile pe care le-a primit sau procesele pe care le are pe rol", s-a justificat consilieul Maria Golesteanu. Pe de alta parte, presedintele PD Vrancea, senatorul Jan Vraciu, considera ca acesta este un atac la adresa membrilor PD din partea celorlalte partide, Maria Golesteanu fiind folosita de catre adversari. De altfel, senatorul crede ca Golesteanu a incalcat statutul partidului, atacind o persoana din rindurile formatiunii politice din care face parte. "Partidul Democrat fiind cel mai bine plasat in sondaje este normal sa fie atacat de toate celelalte formatiuni, care vor ca macar un pic din aceste procente sa se rasfringa si asupra lor. Dupa cum dovedesc faptele, PD a devenit tinta multor partide. Cit priveste pe dna. Golesteanu am facut ceea ce trebuia facut pentru a respecta disciplina de partid. La 10 august 2006, cind a venit la noi de la PRM, avea aceleasi convingeri ca si noi", a precizat senatorul Jan Vraciu.


Viceprimarul tace


Grupul consilierilor locali care vor sa-l debarce pe viceprimarul Nastase Olteanu are o componenta inedita. Asa se face ca cinci membri PSD si-au dat miinile cu doi liberali si un democrat. Acestia nu numai ca vor sa scape de viceprimar, dar declara ca o vor sustine pina in "pinzele albe" pe Maria Golesteanu ca sa nu piarda locul de consilier local, asa cum a pierdut in trecut si mandatul de primar. "Sintem opt oameni de la partide diferite. Aici nu este vorba de partide, este vorba de conduita unui om", ne-a declarat consilierul Costel Fociu (PSD). De aceeasi parere sint si cei doi consilieri liberali care sustin ca viceprimarul le strica imaginea in sat. "Nu respecta proiectele de hotarire, in timpul programului de lucru isi vede de interesul personal in loc sa se ocupe de problemele localitatii. Eu i-am cerut personal demisia, cu toate ca la inceputul mandatului l-am votat", ne-a declarat liberalul Cristi Bratosin. "Nu stiu ce va fi, dar nu-i normal sa nu ai libertatea de opinie si sa fii sanctionat pentru ca vezi limpede ca cineva strica imaginea partidului prin faptele sale. Conducerea ar fi trebuit sa ma cheme si pe mine la organizatie si sa ma judece acolo, sa-mi dea posibilitatea sa ma apar, inainte de a trimite adresa la Consiliul Local cerind schimbarea mea", a afirmat Maria Golesteanu. De aceeasi parere este si consilierul PNL Jan Dragoi care nu crede ca un om poate pierde mandatul de consilier local numai pentru ca are o alta opinie. "Viceprimarul este clar ca a avut unele scapari. Nu colaboreaza cu noi, nu comunica, nu executa ce stabilim noi in consiliu", a afirmat liberalul. Contactat telefonic pentru a-si exprima punctul de vedere, viceprimarul democrat Nastase Olteanu a refuzat sa comenteze orice aspect legat de incercarile de schimbare din functie. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.