Politică

Dragos Mircea va fi uns azi prefect

Iulia Crețu
4 sep 2007 1390 vizualizări
Ieri s-au publicat in Monitorul Oficial hotaririle de Guvern prin care Ion Oprea a fost inlocuit cu Dragos Mircea u ceremonia de investire, la care va participa secretarul de stat Victor Paul Dobre, va avea loc in aceasta dupa-amiaza u Dragos Mircea a eliberat din functie personalul cabinetului lui Oprea si isi va aduce alti oameni sa-l consilieze

Vrancea are oficial un nou prefect, dupa aparitia, ieri, in Monitorul Oficial a H.G. 1037/2007, privind numirea lui Ion Oprea in functia de subprefect, si a H.G. 1038/2007, pentru numirea lui Dragos Mircea ca prefect. Noul sef al Institutiei Prefectului a condus ieri prima sa sedinta in aceasta calitate si a semnat primele decizii. Pina pe 28 august, Mircea a fost subprefect, avansarea sa venind dupa hotarirea Guvernului de a-i elibera din functie pe ultimii prefecti de sorginte democrata. Azi se va oficializa rocada intre Ion Oprea si Dragos Mircea, noul "prim ministru" in judet, sustinut de liberali. La 35 de ani, Dragos Mircea este printre cei mai tineri prefecti din tara, acesta fiind devansat de prefectul din Bucuresti, Catalin Deaconescu, care are 30 de ani. Victor Paul Dobre, secretar de stat in Ministerul Internelor si Reformei Administrative, vine astazi in Focsani pentru a-l instala in functie pe Dragos Mircea. "Trebuie sa vin la Focsani pentru a operationaliza Hotarirea de Guvern. Cel mai probabil voi veni in cursul dupa-amiezii pentru o ceremonie scurta si sobra. Trebuie sa intram in normalitate", ne-a declarat Victor Paul Dobre, care a participat ieri la numirea in functie a prefectului de Botosani, Gheorghe Sorescu. Investirea va avea loc de la ora 15.00, invitati fiind sefii institutiilor de pe plan local.


Un nou cabinet


Una dintre primele decizii luate ieri de Dragos Mircea a fost cea privind incetarea activitatii membrilor cancelariei fostului prefect Ion Oprea. Potrivit legii, durata functiilor acestora coincide cu cea a mandatului prefectului. "Le-am spus sa nu aiba nici un resentiment. O sa incercam sa-i ajutam sa-si gaseasca un loc de munca, sa nu aiba probleme. Cert este ca o sa-mi aduc oamenii mei. Am foarte clar stabilit in minte tipul de persoane pe care vreau sa le angajez. O sa incerc sa fac o selectie", ne-a spus prefectul Dragos Mircea. Cei care vor pleca sint Vicentiu Micheci - director cabinet, Adriana Vatasoiu - consilier personal, Cornelia Avram - sef cabinet si Marian Chinde - consilier personal. Este posibil ca in noul cabinet sa fie mentinut doar Chinde, care este responsabil pentru relatia cu etnia rroma. Dragos Mircea a declarat ca in zilele urmatoare va anunta si componenta noului cabinet, din care nu este exclus sa faca parte si persoane care provin din mass media locala. Se pare ca acesta isi va pastra actuala secretara de la cabinetul de subprefect. Potrivit informatiilor noastre, se pare ca secretara noului subprefect Ion Oprea va fi Daniela Petre, referent in Compartimentul de dezvoltare economica si conducerea serviciilor publice deconcentrate. Aceasta a fost secretara fostului prefect Constantin Buza, iar sotul ei lucreaza la Consiliul Judetean. Schimbarea de la virful Prefecturii vine dupa ce, pe 28 august, Guvernul a hotarit schimbarea din functie a cinci prefecti la Botosani, Mehedinti, Vaslui, Vrancea si Bucuresti. La Botosani si Vaslui prefectii demisi au fost numiti inspectori guvernamentali, iar la Mehedinti si in Vrancea, prefectii au fost "retrogradati" pe postul de subprefect. Actul e vazut de multi ca o razbunare, prin care PNL a dat la o parte ramasitele Aliantei cu PD-ul in teritoriu, adica prefectii promovati democrati, pentru a pune stapinire pe administratie inainte de alegerile europarlamentare. In schimb, ministrul Internelor, Cristian David, a spus ca este vorba de o decizie care "vizeaza imbunatatirea si eficientizarea calitatii actului administrativ si urmareste asigurarea unui spor de competenta si motivare a unor inalti functionari publici". (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.