Politică

Corneliu Momanu, ales cu caricaturi anti-PNL

Doina Ganea
3 sep 2007 1330 vizualizări
Alegerile din PLD Vrancea l-au adus fara emotii in fruntea filialei vrincene tot pe deputatul Corneliu Momanu, care s-a apucat sa faca promisiuni in fata liderului national Theodor Stolojan u acesta a anuntat revenirea Monei Musca in politica si l-a atacat pe fostul sau coleg Dinu Patriciu u Theodor Stolojan crede ca din vinzarea actiunilor Rompetrol singurul pagubit este statul roman

Deputatul Corneliu Momanu a fost ales, simbata, presedinte al filialei Partidului National Liberal. Deputatul nu a avut insa nici un contracandidat la Conferinta judeteana de alegeri. Probabil ca acesta a fost si motivul pentru care multi dintre colegii sai au plecat de la intilnire inainte de a fi anuntate rezultatele finale. Printre invitati s-a numarat liderul PD, senatorul Jan Vraciu. Acesta si-a manifestat admiratia fata de cei care au avut puterea sa infiinteze un partid nou pentru ca "nu este usor sa infiintezi un partid cu care vrei sa intri in Parlament". Dupa ce a fost ales, Momanu, care a asigurat interimatul pina in prezent, a declarat ca obiectivele sale pe termen scurt sint legate de obtinerea unui scor electoral la europarlamentare peste cel al partidului si realizarea de organizatii in toate comunele din judet. Conferinta judeteana a PLD, la care a participat si presedintele Theodor Stolojan, a inceput simbata cu o proiectie de caricaturi anti-PNL si anti-Guvern in care au fost luati "in balon" in principal Calin Popescu Tariceanu si Dinu Patriciu. Theodor Stolojan s-a aratat increzator ca Mona Musca va reveni in viata politica, in calitate de membru PLD. Theodor Stolojan a mai declarat, simbata, la Focsani, ca singurul pagubit din afacerea vinzarii a 75% din Rompetrol este statul roman, care are de incasat 600 de milioane de dolari. Presedintele PLD sustine ca, in acest moment, statul roman a ajuns sa finanteze statul kazah.


349 din cei 362 au votat pentru Momanu


Deputatul Corneliu Momanu este de simbata presedinte al filialei vrincene a PLD, primind sufragiile a 349 din cei 362 de delegati prezenti la sedinta pentru alegerea membrilor Biroului Executiv. Momanu va asigura conducerea filialei pentru urmatorii patru ani. La alegerile care au avut loc simbata, la Ateneul Popular, a fost aleasa si componentei biroului executiv, din care mai fac parte vicepresedintii Maricel Soare, Florin Micu Iliescu, Sorin Hornea, Geta Gavrila, Ion Alexe, Emil Grobnicu si Romeo Paul Postelnicu. Singurul "mare absent" a fost bancherul Ion Calin, care nu a dorit se pare nici o functie de conducere. Tot cu prilejul alegerilor a fost prezentat si candidatul local al PLD la alegerile europarlamentare din noiembrie, in persoana omului de afaceri Sorin Hornea. Secretariatul general al filialei va fi asigurat de Raducu Cristinel Codrut. Corneliu Momanu precizat ca filiala este una dintre cele mai bune din tara, astfel ca sint sanse ca la europarlamentare procentul voturilor pentru PLD sa fie de 15%. "Nu ne ramine decit sa trecem la treaba si sa cooptam cit mai multi membri. Daca la nivel de tara s-a propus castigarea a 10 procente pentru alegerile europarlamentare, la nivelul judetului avem sanse sa cistigam peste 15%", a sustinut Corneliu Momanu. De la data constituirii, PLD Vrancea a reusit sa inscrie aproximativ 1.800 de membri si sa puna bazele unor organizatii in 43 de comune si in toate orasele.


Ambitiosii din PLD


Presedintele PLD, Teodor Stolojan, a declarat simbata ca partidul pe care il conduce ar putea sa obtina 10% din voturi la alegerile pentru Parlamentul European. "Spre deosebire de alte partide, pentru PLD aceste alegeri sint extrem de importante. Ele reprezinta primul test cu adevarat electoral. Acum vom fi singuri in fata electoratului si alegerile ne vor arata unde sintem, in credibilitate. La aceste alegeri ne-am propus sa obtinem 10%, ceea ce pare foarte mult in conditiile in care actualele sondaje ne crediteaza cu 4%" - a spus Teodor Stolojan. Liderul PLD este de parere ca un rezultat de 10% la euroalegeri ar putea fi realizat daca membrii partidului s-ar mobiliza exemplar. Totodata, Teodor Stolojan a declarat ca nu mai este interesat de soarta PNL, a carui traiectorie politica este previzibila. "Nu ma mai preocupa deloc PNL. îi stiu deja destinatia si ii cunosc tintele. Mai devreme sau mai tirziu, daca renunti la principii, te vei duce de ripa" - a afirmat Stolojan. Cu toate acestea, liderul liberal-democrat nu s-a abtinut sa nu-l acuze pe premierul Calin Popescu-Tariceanu ca ii sustine pe "oligarhi" obligind membrii partidului sa se supuna unui grup de interese si ca a facut deja o "alianta netransparenta" cu PSD.


Mona Musca revine


Theodor Stolojan amai declarat ca o asteapta pe Mona Musca sa revina in rindurile liberal-democratilor. Acesta le-a vorbit laudativ liberal-democratilor vrinceni despre activitatea parlamentara a Monei Musca din perioada 2000-2004 si, ulterior, intr-o conferinta de presa, a afirmat ca demisia acesteia din toate functiile, odata cu deconspirarea sa, privind colaborarea cu fosta Securitate, a fost "un act de demnitate". "Sint convins ca va reveni in viata politica. Ea s-a retras cu demnitate din PLD. Dar cred ca orice om, indiferent de ce greseala a savirsit, trebuie sa aiba dreptul sa reintre in activitatea normala", a apreciat Stolojan. De asemenea, acesta si-a mai exprimat opinia conform careia trecerea la votul uninominal va constitui pentru Mona Musca un prilej de a sta de vorba cu oamenii, de a se relansa politic si ar arata "adevarata sa valoare". Stolojan a explicat ca PLD urmareste clar o apropiere de PD prin crearea unui pol de centru dreapta, in care formatiunile politice sa-si pastreze identitatea. (Doina GANEA)


Statul, pagubitul actiunilor Rompetrol


Statul roman, singurul pagubit din vinzarea a 75% din actiunile Rompetrol. Aceasta este concluzia la care a ajuns Theodor Stolojan, liderul PLD. Acesta a afirmat intr-o conferinta de presa ca vinzarea actiunilor Rompetrol pagubesste statul roman cu 600 de milioane de dolari, datorie consfintita prin obligatiuni cu scadenta in 2010. "Cred ca este un lucru bun pentru Patriciu, insa nu este bun pentru statul roman, singurul care ramine cu datoria neachitata, de 600 de milioane de lei, preschimbata in obligatiuni cu scadenta in 2010", a declarat Theodor Stolojan. El spune ca in conditiile in care se vehiculeaza sume de miliarde de dolari, la negocierile pentru aceasta tranzactie ar fi trebuit sa fie prezent si statul roman, pentru a-si putea recupera datoria. Astfel, Stolojan inclina sa-i dea dreptate liderului Rompetrol, Dinu Patriciu, in ceea ce priveste afirmatia acestuia ca "statul roman este un prost administrator". Aceasta, pentru ca in acest moment Romania finanteaza statul kazah. "Intr-adevar statul roman este un prost administrator, pentru ca are multi corupti si multi functionari incompetenti. Am ajuns sa finantam Rompetrol, proprietatea statului kazah, noi, cetatenii Romaniei. Daca aceasta tranzactie s-ar fi facut corect si tinind seama de interesele statului roman atunci cele doua parti ar fi gasit mijlocul prin care acesta sa-si recupereze datoria inainte de termenul de 2010", a mai spus liderul national al PLD, acuzind lipsa unei clauze contractuale in acest sens. Declaratiile lui Theodor Stolojan vin dupa ce Dinu Patriciu a facut mai multe delcaratii acide la adresa sa, privind detinerea unor actiuni in grupul Rompetrol. (D. G.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.