Politică

Vrancea se asociaza pentru fonduri structurale cu 5 judete

Mihai Boicu
1 sep 2007 596 vizualizări
Judetele din Regiunea de Sud - Est vor sa aiba acces mai usor la fondurile alocate prin Programul Operational Regional

Consilierii judeteni s-au intrunit ieri intr-o sedinta ordinara, dupa mai bine de o luna de zile de pauza. Cu aceasta ocazie, alesii au votat pentru asocierea CJ cu consiliile judetene din Braila, Buzau, Constanta, Galati si Tulcea, in vederea accesarii fondurilor structurile alocate prin Programul Operational Regional. "Scopul acestei asocieri este acela de a facilita accesarea fondurilor structurale, in special cele pentru care autoritatile administratiei publice locale nu sint eligibile, acestea putind fi accesate numai de catre asociatii. Statutul asociatiei, obiectivele, modul de organizare si functionare, componenta si atributiile organelor de conducere vor fi stabilite ulterior, de comun acord de catre membrii fondatori", se arata in referatul proiectului de hotarire. Autoritatile din Regiunea de Dezvoltare 2 Sud - Est sint interesate in special de Axa prioritara 3 din cadrul Programului Operational Regional, referitoare la Imbunatatirea infrastructurii regionale, si de Domeniul major de interventie- Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru situatii de urgenta.

Tot la sedinta de ieri s-a decis si reorganizarea Comitetului de Coordonare pentru "Asistenta tehnica pentru pregatirea proiectelor in sectorul mediu din Romania", in vederea finantarii prin programele UE. "Proiectul va consta in realizarea unor puncte de colectare a deseurilor in toate localitatile judetului. Deseurile vor fi apoi colectate si transportate la statiile de transfer. Numarul si locatia acestor statii de transfer vor fi stabilite in functie de asezarea geografica, numar de locuitori, distante, cantitate de deseuri etc. Din statiile de transfer deseurile vor fi colectate si transportate la rampa de gunoi a judetului Vrancea care, de asemenea, va fi stabilita dupa ce se vor analiza posibilele locatii", se precizeaza in referatul proiectului. Singurul care a avut o nelamurire la acest punct a fost liberalul Mihai Copaci, care a intrebat pe ce criterii au fost alesi membrii Comitetului, avind in vedere ca primarii sint din PSD. Iulian Matache, seful Directiei Tehnice, a precizat ca alegerea s-a facut in functie de localitatile in care sint situate statiile de colectare a deseurilor, iar Oprisan i-a atras atentia lui Copaci ca primarul din Movilita este membru PNL. (Mihai BOICU


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.