Politică

Consiliul Local nu vrea sa intre adinc in probleme

Iulia Crețu
30 aug 2007 642 vizualizări
Alesii neamului filosofeaza asupra nimicului, ca niste vrednici urmasi ai lui Heidegger u salariatii Primarii au fost iarasi trasi de urechi si trimisi cu ruleta si creionul la terase u dirijorul Pastorala vrea sa ii initieze pe consilierii locali in "concert de muzica de Bach"

Alesii neamului se dau in stamba! De fiecare data si cu aproape orice ocazie gasesc. Se contrazic in declaratii si gindiri, dind dovada ca spiritul omului e schimbare si presupusa e/in-volutie. Cum altfel sa ne explicam fervoarea cu care au sustinut alocarea de bani pentru reinvierea sportului local si acum striga ca, de, au dat cam mult pentru actualele rezultate. Dupa primul meci al CSM Focsani in Liga a II, incheiat cu o infringere in fata unei echipe cu nume necunoscut din Calarasi, condusa ce-i drept de Titi Dumitriu, obisnuit in trecut cu imnul Ligii Campionilor alaturi de Steaua, consilierii striga: "cu banii dati la fotbal mai bine asfaltam o strada de la un capat la altul", asta dupa cum declara pesedistul Ion Vlase. Furia alesilor nu se indreapta numai asupra celor care alearga dupa balonul rotund, dar si spre cei care ar trebui sa alerge in interesul cetatenilor. Pentru a treia luna consecutiv, terasele au ridicat pulsul politicienilor. Si nu numai pentru neregulile descoperite in curtea agentilor economici, dar si pentru incompetenta de care au data dovada angajatii municipalitatii. Serviciul de Urbanism a primit o noua urecheala si a fost acuzat ca nu isi face treaba. Tunul verbal a pornit si de aceasta data de la reprezentantul PSD, Ion Vlase. "De la salariatii din Primarie a plecat toata tevatura aceasta cu terasele! Nu e normal sa vina ei la mine sa ma intrebe daca pot trece rezultatele masuratorilor mele in acte! Dar ei de ce nu se duc sa masoare, ca doar asta le este treaba!?", a fulgerat Vlase asupra aparatului administratiei locale. Alesii au precizat insa ca nu intra in atributiile lor sa ii invete meserie pe angajatii Primariei, acestia ar trebui sa fie sanctionati de edilul sef si de cei doi viceprimari. De altfel, de critici nu au scapat nici adjunctii primarului Bacinschi, carora alesii municipali le-au gasit nereguli in acte. Insa Vasile Dobre, liderul PNL in CL Focsani, stie ca nu e bine sa intre prea adinc in problema. Nu se stie ce se poate gasi acolo... "Nu mi se pare ca trebuie sa intram atit de adinc in chestiuni legate de Serviciul de Urbanism", a opinat acesta. Pentru acest lucru sint platiti de focsaneni specialisti, care nu isi cam fac treaba.


Teorii asupra nimicului


Consilierii locali sint nedumeriti la fiecare sedinta de insemnarile gasite in documentele elaborate de angajatii Primariei Focsani. Si la intilnirea de marti au gasit inadvertente in acte, acolo unde anul 2007 a devenit 2002. S-o fi descoperit masina timpului la Primarie... "Sa nu ne mai prezinte documente incorecte. Iarasi am fost indusi in eroare", a comentat liberalul Stefan Atomei. Explicatia teoriei filosofice asupra existentei si perceperii nimicului din actele oficiale a fost insa inaintata de independentul Cezar Mihailescu, cel care a si constientizat ca in multe din treburile Consiliului Local Focsani e simplu sa pricepi pentru la fel de simplul fapt ca nu ai ce pricepe. "De priceput e simplu, ca nu ai nimic de inteles", a concluzionat Mihailescu. Martin Heidegger, unul dintre cei mai importanti filosofi ai secolului al XX-lea, cel care i-a terorizat pe studentii la Filosofie cu teoriile asupra fiintei si timpului sau asupra nimicului ontologic iata ca isi gaseste adepti si la CL Focsani. Poate Micul Parlament ar trebui sa se converteasca la filosofie si arta. Ca l-au descoperit pe Heidegger, iar dirijorul Dumitru Sandulachi ii poate initia in Bach. Nu e vorba de May-Bach, ci de compozitorul Sebastian Bach. Chemat sa aduca explicatii si eventuale chitante pentru sesiunile corale de la cununiile religioase, Sandulachi a povestit alesilor locali cum cinta coristii la orice nunta de focsaneni care ii solicita si ce important este repertoriul muzicii de... Bach. "Doamna presedinte, stiti dumneavoastra ce inseamna Bach?", s-a adresat muzical Sandulachi catre democrata Mirela Bizna. Aceasta a replicat sec, pe un ton superior: "Nu faceti dumeavoastra lectii cu mine! Sint total nesatisfacuta de raspunsurile date", i-a raspuns aceasta directorului Pastorala. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.