Politică

Consilierul Victor Racosanu este perseverent

Doina Ganea
28 aug 2007 744 vizualizări
Alesul local revine asupra cererii de concesionare a unui teren de la primarie, dar pentru o suprafata de aproape trei ori mai mica, situata pe soseaua de centura u Victor Racosanu vrea sa dezvolte un depozit de materiale de constructii si o statie de betoane

Alesii locali au din nou in mapele sedintei Consiliului Local de astazi proiectul privind concesionarea unui teren intravilan, in suprafata de 573,42 mp, colegului lor Victor Racosanu si alt teren, in suprafata de 437,18mp, vecinului sau Stan Traila. Proiectele au fost respinse la sedinta din luna iunie, din cauza lipsei unor date din dosar. Potrivit proiectului de hotarire, inchirierea terenului situat pe linia de centura a orasului se va face prin licitatie publica la cererea SC Eurocomex Agregate SRL Focsani, al carei actionar este fiul consilierului PNL Victor Racosanu, dar care este administrata chiar de acesta. Alaturi de firma administrata de consilierul local, care este si seful Serviciului de Salubritate Stradala din cadrul CUP RA, Victor Racosanu, a mai cerut inchirierea unui teren de 437,18 mp si vecinul sau, Societatea Cooperativa Mestesugareasca Prodrom Focsani, prin reprezentantul sau Stan Traila. In luna martie a acestui an, aceeasi societate Prodrom a cerut sa cumpere de la Primaria Focsani o suprafata de 267 mp din aceeasi parcela, situata pe soseaua E85, proiect care a fost retras ulterior de pe ordinea de zi, pentru ca nu primise avizul Comisiei de urbanism din cadrul Consiliului Local. Initial, in luna iunie, Victor Racosanu ceruse concesionarea unei suprafete de trei ori mai mare decit cea de acum, respectiv 1.781 mp, iar vecinul sau dorea sa concesioneze de la Primaria Focsani, suprafata de 1528 mp. Potrivit raportului care insoteste proiectul de hotarire, terenul va fi inchiriat la pretul de 9,82 lei/mp/an, pe o perioada de 10 ani, cu posibilitatea de a fi prelungit prin acordul partilor. Aceasta inseamna ca Victor Racosanu va plati o chirie de 5.626 lei/an, ceea ce inseamna aproximativ 460 lei pe luna. Pe locul solicitat, firma Eurocomex doreste sa dezvolte o afacere cu materiale de constructii. "Pe terenul ce urmeaza a fi inchiriat se afla o platforma betonata in suprafata de 150 mp si terenul adiacent acesteia in suprafata de 432,42 mp si pe care se doreste realizarea unor constructii provizorii care sa corespunda normelor europene, respectiv depozit de materiale de constructii, statie de betoane si a unei zone de parcare auto, curte de serviciu, acces aprovizionare", se arata in raportul Directiei economice din cadrul Primariei Focsani. Proiectul are sanse putine sa treaca de votul alesilor locali, avind in vedere ca la sedinta Comisiei de urbanism, care a avut loc in urma cu doua zile, la fel ca si in luna martie, proiectul n-a fost avizat, iar la Comisia de finante a obtinut numai trei voturi "pentru". Pe de alta parte, cum avizul comisiei este consultativ, plenul Consiliului Local poate decide totusi concesionarea celor peste 1000 mp. catre cele doua firme din Focsani, mai ales ca in asemenea cazuri este de ajuns votul a jumatate pus unu dintre consilierii locali. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.