Politică

Primarii vor ca proprietarii terenurilor sa aiba intiietate

Mihai Boicu
22 aug 2007 590 vizualizări
Edilii au cerut la ultima sedinta a Asociatiei Comunelor din Romania ca proprietarii sa nu mai fie obligati sa-si vinda terenurile celor care au cumparat plantatiile u finantarea proiectelor la O.U.G. 7 se va face in continuare din fonduri europene

Primarii din Asociatia Comunelor din Romania s-au intilnit vinerea trecuta in statiunea Capul Aurora pentru a discuta despre problemele cu care se confrunta localitatile din mediul rural, dar si despre chestiuni organizatorice ale asociatiei. "Pe linga probleme strict organizatorice, s-au ridicat probleme ridicate de suplimentarea sumelor la Ordonanta 7/2006, pentru ca s-a ajuns la 1.126 de localitati, iar diferenta pina la 1.830 sa fie repartizate pe fonduri europene", ne-a declarat Valerica Zamfirescu, primarul din Slobozia Bradului, presedintele filialei Vrancea a ACR. De asemenea, Consiliul Director al ACR a discutat despre constructia de noi asezaminte culturale si reabilitarea celor care nu corespund din punct de vedere cultural, precum si infiintarea de noi baze sportive in mediul rural. Primarii au profitat de prezenta la reuniune a ministrului Agriculturii, Decebal Traian Remes, pentru a cere modificarea Legii 247/2005, privind reforma proprietatii, pentru ca persoanele carora li se retrocedeaza terenuri sa nu mai fie obligate sa le vinda celor care au cumparat plantatiile. "Este una dintre cele mai nemiloase hotariri date de guvernul PSD in octombrie 2004 si la care fostul ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, a venit cu obligativitatea vinzarii terenurilor", a spus Zamfirescu. La reuniunea ACR, premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, au laudat Vrancea pentru faptul ca se situeaza pe primul loc in tara la cheltuirea fondurilor destinate scolilor, cu un procent de de 98,99%. Primul ministru a spus accent in discursul tinut pe modernizarea localitatilor din mediul rural si a sustinut ca descentralizarea reprezinta motorul dezvoltarii acestora. Vrancea a fost reprezenta la intrunirea conducerii Asociatiei Comunelor de Valerica Zamfirescu, primarul din Homocea, liberalul Nicolae Ionescu, si primarul comunei Cirligele, Stefan Moscu (PSD). De mentionat ca la aceasta data toate comunele din Vrancea fac parte din Asociatia Comunelor si ca doar Soveja si Bolotesti nu si-au platit cotizatiile pina acum. Primarul Valerica Zamfirescu spune ca se intentioneaza organizarea unui schimb de experienta cu edilii din Belgia sau din Franta, de unde s-au primit invitatii. "Intentionez ca pina in 2008 sa realizez un stagiu de pregatire profesionala in Belgia sau in Franta cu primarii care nu au mai participat la asemenea cursuri. La ora actuala Vrancea are cel mai mare procent din cotizatie platit la Asociatie. Cum 40% din aceste sume se intorc la filiala, iar noi nu am cheltuit nici un leu pina acum, ne permitem sa trimitem primarii la pregatire", a precizat primarul din Slobozia Bradului. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.