Politică

Tariceanu scapa de prefectii democrati

Mihai Boicu
2 aug 2007 747 vizualizări
Informatiile despre faptul ca prefectul Ion Oprea ar putea fi schimbat peste putin timp din functie incep sa se confirme. Guvernul a schimbat ieri sase prefecti, dintre care cinci au fost pusi in functie de PD. Potrivit informatiilor noastre, liberalii intentioneaza sa-i schimbe pe toti prefectii care provin din PD, cum este cazul lui Oprea.

Scaunul prefectului Ion Oprea este in pericol

Acesta nu este deloc agreat de liberalii locali, in special de cind a esuat actiunea de inlaturare a lui Marian Oprisan din functia de presedinte al Consiliului Judetean. Prefectul se afla in a treia saptamina de concediu si nu a fost de gasit ieri la telefon. Subprefectul Dragos Mircea ne-a spus insa ca nu stie nimic despre o eventuala inlocuire a superiorului sau. Potrivit informatiilor care circula la aceasta data, Oprea nu ar fi fost inca schimbat pentru ca liberalii vrinceni nu s-au inteles pe cine sa propuna in locul lui. In carti se afla subprefectul Dragos Mircea, provenit din PNL, care insa nu se bucura de simpatia unora dintre liberali. Catalin Kanty Popescu, intrat recent in PNL, se bucura de sprijinul lui Nini Sapunaru si de al premierului Calin Popescu Tariceanu, al carui student a fost. Numai ca si el are opozitie in PNL, deoarece a intrat recent in partid, dupa ce a fost deputat PSD. Un alt nume vehiculat este cel al primarului din Homocea, Neculai Ionescu. Cei cinci prefecti proveniti din PD care au fost schimbati ieri de Guvern au fost acuzati de reprezentantii altor partide ca l-au sustinut pe presedintele Traian Basescu la referendumul pentru demiterea acestuia, din 19 mai. Trei din prefectii inlocuiti ieri au fost numiti inspectori guvernamentali, iar trei retrogradati subprefecti. Prefecturile din Arges, Brasov si Hunedoara vor fi conduse de fostii subprefecti, care provin din PNL.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.