Politică

Prima sedinta ordinara fara Gheorghe Iorga

Iulia Crețu
26 iul 2007 732 vizualizări
Cei 22 de consilieri locali focsaneni se vor intilni marti intr-o noua sedinta a Micului Parlament pentru discutii aprinse vis-a-vis de 34 de puncte pe ordinea de zi. De aceasta data, scaunul ocupat pina acum o luna de consilierul independent Gheorghe Iorga va fi gol, locul sau urmind a fi declarat vacant dupa decesul acestuia.

Consilierii locali au pe ordinea de zi 34 de proiecte asupra carora trebuie sa se puna de acord

Accidentul rutier s-a produs pe 26 iunie, in ziua in care consilierul se grabea sa ajunga la sedinta ordinara. Din pacate, acesta nu a mai ajuns la Focsani, Gheorghe Iorga decedind saptamina trecuta la un spital din Bucuresti. Printre proiectele care necesita votul alesilor se afla si cel privind atribuirea numelui eroului profesor universitar doctor Liviu Librescu, cartierului din zona Sinagogii Evreiesti. De asemenea, in atentia consilierilor intra si proiectul de hotarire pentru aprobarea Procedurii privind realizarea de catre ENET SA a investitiilor in vederea reabilitarii si modernizarii sistemului centralizat de furnizare a energiei termice, dar si sprijinirea CLT Focsani cu 3.600 lei, pentru participarea la Reuniunea Nationala PAL-TIN de la Miercurea-Ciuc. Consilierii se gindesc si ca sportul e sanatate si discuta un proiect de hotarire privind acordarea a 600.000 lei Clubului Sportiv Municipal Focsani pentru sustinerea echipei de fotbal, promovata in Liga a II-a a Campionatului National de Fotbal. In mapa consilierilor va intra si proiectul privind aprobarea listei blocurilor de locuinte-condominii pentru care au fost depuse cereri in vederea realizarii expertizei si auditului energetic. Si pentru ca temperaturile caniculare i-au mutat pe focsaneni din fotoliul de acasa pe scaune la terasa, alesii stabilesc si modul de functionare a teraselor sezoniere amplasate pe domeniul public/privat al municipiului. Cei 22 de consilieri vor avea in vedere si avizarea indicatorilor tehnico-economici, faza studiu de fezabilitate, pentru obiectivul de investitii "Gradinita cu 8 grupe cu program prelungit". Si tot marti va intra in discutie incredintarea pe 10 ani, catre Societatea Nationala de Cruce Rosie Vrancea, a spatiului din Punctului Termic nr. 40, in vederea derularii proiectului "Masa pe roti". (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.