Politică

Cablurile BP Office, trase pe linga bordura Primariei

Cristi Irimia
23 iul 2007 773 vizualizări
Cotidianul nostru a fotografiat recent cablurile firmei BP Office, cele surprinse in poze atasate la dosar si de catre UPC Romania, concern care a intentat doua procese privind tot atitea ordonante presedintiale.

UPC ar putea cere expertizarea lucrarilor de modernizare ale companiei rivale BP Office

Prin intermediul actiunilor din instanta, UPC a dorit anularea vremelnica a hotaririi Consiliului Local din 29 mai, care privea asocierea dintre municipalitate si firma BP Office. Totodata, prin cea de-a doua ordonanta, UPC dorea anularea efectelor contractului incheiat intre cele doua parti. Numai ca aceasta a doua ordonanta a fost respinsa, intrucit contractul in discutie a fost prezentat consilierilor doar ca model, urmind a fi semnat si, eventual, aplicat, doar daca este avizat favorabil de Institutia Prefectului. Cel putin asa a sustinut la proces consilierul juridic al Primariei Focsani. Tot in fata instantei, avocatul UPC a precizat ca BP Office efectueaza deja lucrari la retea, "in baza contractului", cerind Primariei sa precizeze in virtutea caror aprobari se efectueaza acele lucrari. UPC n-a primit inca un raspuns la chestiunea ridicata, in contextul in care Mihai Danielescu, director al BP Office, a declarat reporterilor nostri ca acele cabluri sint, intr-adevar, ale firmei sale. "Efectuam lucrari de modernizare a retelei subterane pentru a oferi servicii mai bune clientilor nostri. Nu facem nimic in baza contractului actual, care inca nu poate fi pus in aplicare", a explicat Danielescu. Cei de la UPC au replicat ulterior, sustinind ca se poate observa si din fotografii ca respectivele cabluri sint puse chiar pe linga sau sub bordura schimbata in aceste zile de municipalitate, pe Bulevardul Garii. In fotografii se vede acest lucru, cu precizarea ca reteaua subterana a BP Office este amplasata prin canalele municipiului, canale aflate in administrarea CUP RA, astfel ca ar parea suspecta actuala pozitionare a cablurilor BP Office. "Razboiul" dintre UPC si BP Office este departe de a fi incheiat, mai ales ca unii consilieri locali au inceput deja sa aiba diverse pozitii vizavi de taberele implicate. Cu siguranta ca tot in justitie se va rezolva problema, surse din UPC sustinind ca se va cere inclusiv expertizarea actualelor lucrari de modernizare pe care BP Office sustine ca le efectueaza. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.