Politică

Judecatorii isi paseaza procesul Curtii de Conturi si Oprisan

Mihai Boicu
5 iul 2007 580 vizualizări
Procesul dintre Camera de Conturi si Vrancea, pe baza raportului de control din 2005, s-a mutat de la Tribunalul Bacau la .... Tribunalul Bacau

Judecatorii sectiei de contencios administrativ de la aceasta instanta au constatat la opt luni de la inceperea procesului ca nu au competenta de solutionare a acestui dosar in care Marian Oprisan, Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, functionari din Consiliul Judetean si fosti si actuali consilieri judeteni sint acuzati de un prejudiciu de aproape 2,3 milioane de lei. Prin sentinta civila din 9 mai 2007 s-a admis exceptia lipsei competentei materiale de contencios administrativ si si-a declinat competenta de solutionare a cauzei in favoarea sectiei civile a Tribunalului Bacau. Ca urmare a raportului de control din iulie 2005, Camera de Conturi Vrancea i-a chemat in judecata pe Marian Oprisan si ceilalti acuzati. Procesul a inceput la Tribunalul Vrancea, dupa care presedintele CJ a cerut stramutarea procesului la o alta instanta. Astfel, dosarul a ajuns la Tribunalul Bacau unde procesul a fost tergiversat si pentru faptul ca unii dintre acuzati nu erau de gasit la adresele citate. Tot legat de acest dosar, Marian Oprisan, Mircea Diaconu si Valeria Teodorescu au fost acuzati ca isi platesc avocatii din banii publici administrati de Consiliul Judetean. Dosarul a ajuns la DNA, unde procurorii anticoruptie au dispus scoaterea de sub urmarire penala a acuzatilor dupa ce procesul verbal incheiat de Camera de Conturi a fost anulat in instanta. Pierderea procesului in care Oprisan, Diaconu si Teodorescu au contestat procesul verbal a fost cauzata si de faptul ca, in urma reorganizarii, Camera de Conturi Vrancea nu mai procurori financiari care sa o reprezinte in instanta. Citatiile primite in acest dosar au fost trimise Curtii de Conturi a Romaniei, care are insa nu poate faca tuturor proceselor in care este implicata deoarece are doar citiva juristi. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.