Politică

Majorarea pensiilor ne costa 2 miliarde de euro

Mihai Boicu
30 iun 2007 565 vizualizări
Deputatul PNL Nini Sapunaru a sustinut ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca anuntatele cresteri ale pensiilor incepind de anul viitor se datoreaza cresterii economice din ultimii ani

"Probabil ca nu vom scade cele 5% pentru asigurarile sociale care erau in plan", a spus Nini Sapunaru. Desi deputatul liberal a sustinut ca marirea pensiilor este un rezultat al activitatii Guvernului Tariceanu, in ultimele zile PSD a facut presiuni asupra puterii pentru a obtine aceasta majorare despre care analistii economici cred ca nu va putea suportata, chiar daca vor creste impozitele. In total, majorarea pensiilor din sistemul public cu 43% si a celor din agricultura cu 50% inseamna aproximativ doua miliarde de euro. "In ciuda speculatiilor unor adversari politici, putem spune fara sa gresim ca aceste mariri substantiale ale pensiilor se bazeaza pe dezvoltarea sustinuta a economiei romanesti, determinata de masurile economice si fiscale adoptate de Guvernul Tariceanu", a spus deputatul Nini Sapunaru. Presedintele PNL Vrancea a prezentat si citeva dintre domeniile pentru care s-au acordat bani la rectificarea bugetara din aceasta saptamina. Agricultura a primit 700 de milioane de euro, pentru irigatii, plata daunelor din agricultura etc, in timp ce pentru Sanatate s-au dat 3.550 miliarde de lei vechi. Alte 6000 de miliarde de lei vechi s-au alocat pentru construirea a 5000 de kilometri de drumuri judetene, iar Ordonanta 7/2006, pentru dezvoltarea infrastructurii rurale, a primit inca 2000 de miliarde de lei vechi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.