Politică

Consiliul plutasilor din Focsani

Doina Ganea
27 iun 2007 730 vizualizări
Unii dintre alesii focsanenilor s-au autodefinit la sedinta de ieri ca fiind "plutasi" la votul proiectelor u democrata Mirela Bizna a considerat ca de patru ani "se latra" mult in Consiliul Local si se face mai putin

Desfasurata in cea mai caniculara zi din acest an, sedinta Consiliului Local a fost la fel de fierbinte ca si gradele din termometre. Cele 39 de proiecte au fost analizate si intoarse pe toate fetele. O parte a proiectelor a fost aprobata fara mari probleme. O alta parte, insa, a suscitat vii discutii intre consilieri, care s-au autoironizat numindu-se "plutasi". Atit independentul Nitica Ciubotaru, cit si liberalul Vasile Dobre au remarcat ca acest apelativ a fost folosit uneori, pe buna dreptate, de mass-media locala, data fiind superficialitatea cu se care trateaza unele proiecte ale comunitatii. Darea in administrarea CUP RA Focsani a unei suprafete de 14.976 mp situata in apropiere de Cimpeneanca, pentru rampa de gunoi a orasului, a fost din nou respinsa de catre alesii locali dupa dispute indelungate. Consilierii nu au mai crezut de cuviinta sa dea in administrare CUP un teren pe care deja il are in concesionare de teama ca destinatia lui sa nu se piarda. In schimb, alesii au fost de acord cu incredintarea in folosinta gratuita catre Consiliul Judetean a suprafetei de 3024 mp in vederea amplasarii unei statii de transfer a deseurilor. Directorul Directiei Tehnice din CJ, Iulian Matache, a intervenit cerind definirea situatiei juridice a terenurilor, consultindu-se uneori cu pesedistul Bogdan Matisan. Prezenta reprezentantului CJ la sedinta CL a fost motivata de proiectele prin care municipalitatea a trecut in administrarea CJ Mausoleul Eroilor din cartierul Sud si terenul pentru statia de deseuri. Consilierii locali au spus "nu" taxelor de parcare pentru locurile aflate in jurul blocurilor, unui schimb de terenuri intre Primaria Focsani si o persoana fizica si modificarii Regulamentului de functionare a Consiliului Local.


"Latru de patru ani in Consiliu Local"


Presedintele de sedinta, democrata Mirela Bizna, a incercat sa stapineasca lucrarile, amenintind deseori consilierii care vorbeau fara sa fi primit voie cu suspendarea sedintei. Mirela Bizna a fost iritata in primul rind de graba cu care au fost introduse pe ordinea de zi unele proiecte. "Nu stiu cit de urgent este acest proiect. Eu latru de patru ani aici in Consiliu despre ciinii vagabonzi si nici o adiere de afara nu va atinge. Vorbesc mereu de alte prioritati ale cetatenilor si, brusc, amenajarea unui magazin funerar in cimitirul Nordic a devenit o prioritate. Vreau sa vad si eu cine este in spatele acestui magazin, drept pentru care am sa votez impotriva", a declarat Mirela Bizna, referindu-se la proiectul privind construirea unui gard si a unui magazin funerar.


Consilieri sau plutasi?


Proiectul privind dublarea taxelor de concesiune pentru cei care au construit mai mult decit au primit voie pe domeniul public al orasului si avizarea teraselor din municipiu a provocat iarasi lungi discutii intre consilieri. Primul proiect a fost respins, desi era o tentativa de intrare in legalitate a celor care au "muscat din cascavalul" Primariei si de atragerea unor bani la buget. Cit priveste terasele, fiind vorba de 15 pozitii pe lista, alesii locali au decis ca votul sa fie in bloc. Momentul a fost destul de derutant, astfel ca alesii au votat pina la urma impotriva avizarii teraselor. "M-am suparat cind am vazut intr-un ziar ca se spune ca votam ca plutasii. Dar, parca are dreptate presa cind spune asa, si ma refer numai la mine in cazul de fata. Au dreptate, daca nu sintem in stare sa votam si sa corectam ce anume s-a gresit inseamna ca sintem plutasi", a spus fostul social-democrat Nitica Ciubotaru. Dupa ce proiectul privind alocarea sumei de 600.000 lei catre CSM Focsani a fost votat de 15 dintre consilierii prezenti si liberalul Vasile Dobre a aderat la ideea de "plutas", facind referire la faptul ca proiectul a fost introdus pe ultima suta de metri pe ordinea de zi, nu au existat consultari in comisii si nu se stie daca nu cumva intr-o zi alesii locali nu vor fi buni de plata daca hotarirea se dovedeste a fi buna. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.