Politică

Liberalul Racosanu a pus ochii pe terenul Primariei

Doina Ganea
22 iun 2007 967 vizualizări
Consilierii municipali se pregatesc sa-si fericeasca un coleg cu aproape 2000 mp de teren in intravilanul Focsaniului u liberalul Victor Racosanu, seful Serviciului de Salubritate Stradala din cadrul CUP RA, care este adminsitratorul unei firme de constructii, vrea sa inchirieze pe termen lung un teren de pe soseaua de Centura u potrivit raportului care insoteste proiectul de hotarire, terenul ar urma sa fie inchiriat la pretul de 9,82 lei/mp/an

La initiativa primarului Decebal Bacinschi, consilierii sint rugati sa aprobe in sedinta Consiliului Local de saptamina viitoare concesionarea unui teren intravilan in suprafata de 1781 mp firmei administrate de colegul lor Victor Racosanu, sef al Serviciului de Salubritate Stradala din cadrul CUP RA Focsani. Potrivit proiectului de hotarire, inchirierea terenului situat pe linia de centura a orasului se va face prin licitatie publica, la cererea firmei de constructii Eurocomex Agregate SRL Focsani, al carei actionar este fiul consilierului PNL Victor Racosanu, dar care este administrata chiar de acesta. Disponibilitatea de concesionare este curioasa in conditiile in care municipalitatea focsaneana sustine ca nu mai are terenuri pentru a fi retrocedate fostilor proprietari deposedati in mod abuziv de catre regimul comunist.


Alaturi de firma administrata de consilierul local liberal a mai cerut inchirierea unui teren de 1528 mp si vecinul sau, Societatea Cooperativa Mestesugareasca Prodrom Focsani. In luna martie a acestui an, firma Prodrom a cerut sa cumpere de la Primaria Focsani o suprafata de 267 mp din aceeasi parcela, situata pe soseaua E 85, proiect care a fost retras ulterior de pe ordinea de zi, pentru ca nu primise avizul Comisiei de urbanism din cadrul Consiliului Local. Potrivit raportului care insoteste proiectul de hotarire, terenul va fi inchiriat la pretul de 9,82 lei/mp/an. Pe locul solicitat, firma Eurocomex doreste sa dezvolte o afacere cu materiale de constructii. "Pe terenul ce urmeaza a fi inchiriat se afla o platforma betonata in suprafata de 150 mp si terenul adiacent acesteia in suprafata de 1781 mp si pe care se doreste realizarea unor constructii provizorii care sa corespunda normelor europene, respectiv depozit de materiale de constructii, statie de betoane si a unei zone de parcare auto, curte de serviciu, acces aprovizionare", se arata in raportul Directiei economice din cadrul Primariei Focsani.


Racosanu-razgindeanu


La sedinta Comisiei de urbanism care a avut loc in urma cu doua zile, la fel ca si in luna martie, proiectul n-a fost avizat de catre o parte dintre consilieri, fapt care l-a iritat pe Victor Racosanu. Cum avizul comisiei este consultativ, plenul Consiliului Local poate decide fara nici o problema concesionarea celor aproape 4000 mp catre cele doua firme din Focsani, mai ales ca in asemenea situatii este de ajuns votul a jumatate plus unu dintre consilieri. Cind a aflat ca presa este interesata de mica sa afacere, consilierul liberal a dat-o la intors si a spus ca se mai gindeste daca va mai inchiria sau nu terenul din Calea Munteniei DN2. Liberalul Victor Racosanu chiar s-a aratat nemultumit de votul colegilor din comisia de urbanism. "Ma bate gindul sa-mi retrag solicitarea pentru ca sint scirbit de atitudinea colegilor, mai ales a celor mai apropiati. Cred ei ca daca imi aproba proiectul o sa ma imbogatesc. Este un teren uitat chiar si de catre Primarie, pe care se afla baraci si constructii razlete, si pe care nu poate fi construit mare lucru. E inchiriat pe un an, apartine municipalitatii, cind vrea il poate lua inapoi, nu pot construi cine stie ce. Voi mai discuta si cu colegii mei si, eventual, luni voi vorbi cu primarul Decebal Bacinschi sa-i propun sa retraga proiectul. Daca nu gasesc intelegere la proprii mei colegi, ce sa mai cer altora", ne-a declarat, ieri, consilierul Victor Racosanu. Contrar declaratiei consilierului liberal si potrivit "caietului de sarcini" atasat proiectului, terenul care va face obiectul inchirierii se va inchiria pe o perioada de 10 ani, cu posibilitatea de a fi prelungit prin acordul partilor. Asa cum a dovedit-o insa de multe ori "traditia mioritica" terenul va putea fi la fel de bine si cumparat fara emotii de catre chirias, dupa numai un an de zile de chirie modica. (Doina GANEA)


CASETA


Interesu\' poarta fesu\'


Traseul politic al liberalului Victor Racosanu dovedeste ca nu intotdeauna binele cetatenilor este pus deasupra intereselor personale. Fost subprefect al judetului in perioada FSN, Victor Racosanu a aderat dupa 1996 la PUNR, condus pe atunci de fostul consilier judetean Emilian Damoc. Odata cu fuziunea prin absorbtie dintre PD si PUNR, Victor Racosanu a devenit democrat. Dupa intrarea la guvernare a Aliantei D. A., Racosanu a condus vremelnic Sistemul de Gospodarire a Apelor, dar a fost nevoit sa plece pentru a-i lasa locul nevestei senatorului Jan Vraciu. Odata cu demiterea sa din functia de director al SGA, Victor Racosanu, ramas fara un loc de munca, a trecut in urma cu un an in barca PNL. Prin grija colegilor liberali, Racosanu a devenit din toamna trecuta sef al Serviciului de Salubritate Stradala din cadrul CUP RA Focsani, titulatura foarte potrivita. Spunem asta pentru ca daca ar fi fost director, ar fi devenit incompatibil si si-ar fi pierdut functia de consilier local. Tot din februarie 2006, potrivit datelor de la Oficiul National al Registrului Comertului, Victor Racosanu, fost actionar la SIF Transilvania, a devenit, conform hotaririi AGA, administrator al SC Transilvania Estival 2002, alaturi de controversatul om de afaceri libanez, Mohammad Murad supranumit si "printul litoralului". Despre acesta, presa vremii a scris ca a fost amestecat in afacerea tigaretelor si chiar ca ar fi sponsorizat activitatea Amal - organizatie apropiata de aripa politica a Hezbollah! Mohammad Murad este unul dintre cei mai bogati oameni din Romania, numele lui fiind prezent in "Top 300". Libanezul are afaceri in turism, industria alimentara si constructii. (D. G.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 17 ore, 2 minute, 27 secunde
Poate reuseste sa ne lamureasca domnul Racosanu ce cauta dinsul in Consiliu? Noi, poporul, sau prostii cum le mai place alesilor sa ne numeasca , mergem la alegeri ca sa alegem oameni care sa ne citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.