Politică

Revelatia lui Sapunaru

Mihai Boicu
18 iun 2007 1433 vizualizări
Lliberalul Nini Sapunaru si pesedistul Marian Oprisan s-au "confruntat" pe Valea Pitulusei u localnicii i-au chemat pe liberali, solicitind o regularizare completa a albiei piriului Pitulusa u Sapunaru & Co s-au facut de ris criticind proiectantul, fara sa stie ca este vorba chiar de firma in care este actionar presedintelele PNL Vrancea u Oprisan a promis si el ca se va implica, dar numai dupa ce va chema proiectantul sa dea explicatii

Liberalii au mers ieri in echipa pe Valea Pitulusei, pentru a vedea ce s-a realizat din cei 800.000 de lei alocati de Guvern pentru lucrarile de aparare a satului. Numai ca Nini Sapunaru si insotitorii sai s-au jucat de-a penibilii, deoarece s-au apucat sa-l critice pe proiectant in conditiile in care acesta este chiar firma unde actionari sint deputatul PNL si cumnatul sau. Aflind ca liberalii sint in "campanie electorala", pesedistul Marian Oprisan a venit repede la Brosteni, insotit de senatorul Angel Tilvar si de "aghiotantul" Catalin Vrabie. Dupa o scurta infruntare pe locul inundatiilor, fiecare tabara a promis ca se va implica in indeplinirea doleantelor localnicilor, care vor o regularizare completa a piriului Pitulusa, care a distrus catunul in 2005. Liberalii si pesedistii au promis ca vor face demersuri pentru a aduce mai multi bani. Marian Oprisan a sustinut ca proiectul a fost "complet gresit" si ca il va chema pe proiectant la sediul Consiliului Judetean sa dea explicatii.


Lucrarile de aparare a caselor din satul Valea Pitulusei i-au adus ieri la fata locului pe liberalul Nini Sapunaru si pe pesedistul Marian Oprisan. Liberalii au venit chemati de cetateni si autoritatile locale, care cer mai multi bani pentru realizarea unei lucrari complete de regularizare a albiei piriului Pitulusa. Pesedistii au sosit si ei la fata locului alarmati ca PNL isi face campanie electorala iar ei pierd momentul. La inceputul lunii mai, SC Univers Nord SRL Radulesti a inceput executarea de gabioane pe o lungime de 1200 de metri si adincire a albiei piriului Pitulusa. Pentru aceasta lucrare, Guvernul a alocat suma de 800.000 de lei. Nini Sapunaru, noul sau "locotenent" Catalin Popescu, consilierul judetean Marian Georgescu, precum si de alti fruntasi liberali locali, au fost, ieri la prinz, la fata locului cu cele doua televiziuni locale pentru a discuta cu oamenii. Culmea ridicolului, liberalii habar nu aveau ca firma lui Sapunaru si a cumnatului sau, Dorinel Modreau, a realizat proiectul investitiei guvernamentale. Deputatul detine 49,5% din actiunile firmei Europroiect, insa cumnatul sau este cel care se ocupa de conducerea afacerii, in acest fel putind fi explicata "amnezia" sa. Sapunaru&Co s-au trezit pe Valea Pitulusei criticindu-l cu foc pe proiectant pentru faptul ca lucrarea nu era chiar pe placul oamenilor si promitind ca vor aduce mai multi bani. "Primarul ne-a solicitat sprijinul ca sa ne arate ca o parte din lucrari s-au facut si ca au mai ramas bani si nu stia ce sa faca cu ei. Nu s-au executat lucrari de toata suma, mai aveau niste bani la dispozitie, dar ajunsesera la fundul sacului si mai aveau foarte multe lucruri de facut. Aveau doua variante, fie sa faca doar lucrarile prioritare, fie sa ceara bani in plus", ne-a declarat Catalin Popescu dupa sosirea de la Pitulusa. Lucrarea se intinde pina la locul din care 24 de familii au fost stramutate, cele mai multe in cartierul pentru sinistrati ridicat la Odobesti - Unirea.


Oprisan a luat-o pe urmele lui Sapunaru


Aflind ca Nini Sapunaru se afla "in campanie" la Brosteni, Marian Oprisan a descins si el in albia Pitulusei, insotit de senatorul Angel Tilvar si de Catalin Vrabie. Liderii PNL au dat nas in nas cu tripleta pesedista in timp ce se indreptau spre scoala din localitate, unde aveau programata o intilnire cu primarul comunei, Gheorghe Calin, si cu cetatenii de pe Valea Pitulusei. "Oprisan, in stilul caracteristic, in momentul in care ne indreptam spre scoala, unde trebuia sa ne intilnim cu primarul, a aparut si el, crezind ca avem o intilnire electorala. Le-a spus oamenilor ca luni (azi- n.r) sa vina la el, ca le da bani, pe acelasi sistem de a promite si sa nu faca nimic. Daca vroia sa faca ceva putea sa faca pina acum", a spus Catalin Popescu. Liberalii se lauda ca, desi comuna Brosteni este condusa de un primar PSD, au facut demersuri pentru a aduce cele 8 miliarde de lei vechi pentru lucrarile de pe Valea Pitulusei. Pe de alta parte, Marian Oprisan ne-a declarat ca, de fapt, Nini Sapunaru & Co se aflau in "campanie electorala". "Cind le spui oamenilor cit de prost firma ta a facut proietul si a mincat banii proiectului de ameliorare a torentilor de pe Valea Pitulusei, cum se poate numi? M-am dus sa vorbesc cu primarul, pentru ca proiectul este absolut gresit. S-a apelat la mine, m-am dus cu mare placere si am vazut despre ce este vorba. Saptamina viitoare voi incerca sa remediez problema si o sa-l chem pe proiectat sa vedem pe ce a mincat banii. O sa-l invit si pe constructorul, unul dintre clientii PNL - PD", ne-a declarat Marian Oprisan.


Cum a aflat Sapunaru ca si-a criticat lucrarea


Liberalii s-au facut de ris pe Valea Pitulusei, ducindu-se sa se intereseze de o lucrare fara sa stie cine este proiectantul si nici macar in ce consta exact investitia pentru care s-au dat 800.000 lei. Initial, acestia au spus ca este vorba de o eroare de proiect in modul in care s-a realizat lucrarea. Nini Sapunaru a avut chiar un mic soc cind aflat ca este vorba ca firma sa a "papat" citeva sute de milioane de lei vechi din proiect. Neincrezator cind l-am informat, presedintele PNL Vrancea a pus mina pe telefon si l-a sunat pe cumnatul sau, Dorinel Modreanu. Astfel, deputatul a avut surpriza sa constate ca o parte din banii pe care ii incaseaza din dividente vin din gabioanele de pe Valea Pitulusei. Catalin Popescu a avut si el o pozitie "dubla". "Prima conditie a unei regularizari este sa fie continua, dar nu au avut bani si au incercat sa cirpeasca. Au facut numai in curbe, unde apa loveste in mal", ne-a spus liberalul Catalin Popescu. Dupa ce a aflat ca este ca este vorba chiar de firma sefului sau de partid, fostul deputat PSD a venit repede cu precizarea ca, de fapt, investitia privea protejarea drumului comunal si nu regularizarea albiei piriului Pitulusa. "Este nevoie de o lucrare de amploare de regularizare

a albiei, atit pe stinga, cit si pe dreapta si sint necesare fonduri suplimentare. Este vorba de un proiect suplimentar si ne vom preocupa sa atragem fondurile necesare", a declarat Catalin Popescu. De la inundatiile din 2005, nimeni nu s-a preocupat de Valea Pitululusei, chiar daca apele au schimbat practic relieful zonei prin alunecarea versantilor. Consiliul Judetean nu a alocat nici un leu din sutele de miliarde de lei primite pentru refacerea infrastructurii. Abia in urma demersurilor facute de Prefectura, dar si de liberali, s-au alocat cei 800.000 de lei de Guvern. La fel cum se intimpla la noi, investitia a fost incredintata "cu dedicatie" firmei Univers Nord SRL Radulesti, care a fost preferata atit inainte de alegerile din 2004 cit si dupa pentru contractele publice. Astfel, nu se poate explica faptul ca, dupa cum spuneau localnicii, firma a carat inca din iarna bolovanii pentru gabioane, inainte de a fi organizata licitatia. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 10 ore, 11 minute, 52 secunde
NUMERUS STULTORUM INFINITUS EST !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.