Politică

Merchea a fost la negocieri cu Basescu

Mihai Boicu
1 iun 2007 695 vizualizări
Manole Merchea, presedintele PC Vrancea, a facut parte din delegatia conservatorilor care a fost la negocierile purtate de presedintele Traian Basescu cu partidele parlamentare

Liderul conservatorilor vrinceni a spus ca PC a fost de acord cu introducerea votului uninominal si cu modificarea Constitutiei in sensul stabilirii clare a rolului fiecarei puteri in stat. De asemenea, PC a propus ca atunci cind se va modifica Constitutia sa se propuna si schimbarea structurii administrativ teritoriale, deoarece cea actuala este invechita. "Impartirea s-ar putea face, eventual, pe actualele regiuni de dezvoltare economica", a spus Merchea. PC a avut trei propuneri pentru rezolvarea actualei crize politice. Prima a fost a alegerilor anticipate, a doua a formarii unui guvern de tehnocrati, care a fost sustinuta si de conservatorii vrinceni, iar a treia sa se respecte rezultatul alegerilor din 2004 si sa se formeze un guvern al PSD si PC. "Cearta este buna pentru ca impacarea este dulce. Or, trebuie sa existe aceasta impacare dulce si intre politicieni", a spus Merchea. Acesta a declarat ca, aproape sigur, va candida pentru functia de presedinte al organizatiei la conferinta judeteana de alegeri care va avea loc pe 24 iunie. Deocamdata, nici un conservator nu si-a anuntat ofical candidatura pentru functia de presedinte. Merchea, care este si sef al Agentiei Domeniilor Statului Vrancea, s-a declarat nemultumit ca abia acum se iau masuri de prevenire a secetei. "Mi-a fost foarte greu sa vad cum, dupa ce citeva mii de hectare s-au uscat, in special culturile de toamna, dupa ce alte citeva mii de hectare cu culturi de primavara au fost intoarse, dupa ce alte citeva mii de hectare nu au putut fi arate din cauza secetei, acum vin sa ceara bani", a spus Merchea.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.