Politică

Avocatul Huianu, inmormantat de Ziua Eroilor

Silvia Vrînceanu Nichita
18 mai 2007 10612 vizualizări
  • Mormintarea a fost prilej de reuniune a fostilor lideri PNTCD
  • Avocatul Alexandru Huianu, presedintele de onoare si fondatorul organizatiei PNTCD Vrancea, a fost condus pe ultimul drum de familie si numerosi colegi de partid, ieri, chiar de Ziua Eroilor, data care coincide cu sarbatoarea Inaltarii Domnului. Odata cu Alexandru Huianu s-a dus o generatie de politicieni de scoala veche, "cu palarie si baston", de care vom mai afla doar din cartile de istorie. Luptatorul anticomunist, care a petrecut zece ani in inchisori si lagare de munca silnica, intre anii 1946 si 1956, a trecut in lumea umbrelor in seara zilei de 14 mai, la virsta de 93 de ani, la putin timp dupa ce a acordat un ultim interviu Ziarului de Vrancea, care a fost catalogat de colegii sai de partid ca un adevarat testament. Interesat este ca pentru prima data dupa multi ani, la funeralii au fost vazuti impreuna cei mai multi fosti lideri ai PNTCD. Acestia au lasat la o parte vechile disensiuni si au discutat despre vremurile cind faceau politica impreuna. "Numai domnul Huianu putea sa ne adune pe toti la un loc", a comentat profesoara Carmina Corbeanu, presedintele interimar al PNTCD Vrancea. La funeralii au venit atit veteranii partidului, printre care Nicu Manaila, Constantin Sclavone, Toader Cruceanu, Stefan Danielescu si Gheorghe Negulescu, dar si fostii deputati taranisti Radu Minea si Dan Nichita, fostul presedinte al CDR, Florin Radulescu, fostul vicepresedinte Paraschiv Usturoi, ex-presedintii Vasile Platon, Toma Ginu, ex-consilierii si directorii Dorin Paraipan, Crin Constantinescu, Liviu Bostan, Vasile Lepadatu sau Ovidiu Chiscop. Doar lipsa fostului prefect Ionut Constantinescu a facut ca funeraliile sa nu semene cu o reuniune de pe vremuri, cind avocatul Alexandru Huianu acorda consultatii juridice la sediul evacuat de pe bulevardul Republicii. Liberalii, despre care Alexandru Huianu spuneau ca au fost pe timpuri "dusmanii de moarte ai taranistilor", au depus la rindul lor o coroana de flori prin intermediul consilierului Romeo Seciu, iar liderul democratilor, senatorul Jan Vraciu, a adus o jerba pentru luptatorul anticomunist. Ingrijorat de framintarile politice din Romania, avocatul Alexandru Huianu ne-a declarat ca daca mai traieste pina simbata va merge sa voteze "nu" la referendumul national pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu "pentru ca tara are nevoie de liniste" pentru a recapata din timpul pierdut in cei peste 50 de ani de dominatie comunista. (Silvia VRINCEANU)


    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 0

    Adaugă comentariu
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.