Politică

Partidul Republican vrea republica prezidentiala

Mihai Boicu
17 mai 2007 688 vizualizări
Gheorghe Dinu a spus ca in Romania "Parlamentul este dictator"

Gheorghe Dinu, presedintele Partidului Republican, a anuntat ieri la Focsani ca partidul il sprijina pe Traian Basescu la referendumul de simbata pentru demiterea sa. Seful republicanilor a sustinut ca incercarea de demitere a presedintelui echivaleaza cu o lovitura de stat. "Romania este singura tara din lume unde Parlamentul este dictator pentru ca pe el nu-l poate dizolva nimeni", a spus Dinu, adaugind ca partidul pe care il conduce il sustine pe Basescu "pentru ca vrea sa faca ceva sa echilibreze puterile". Republicanii ii cer presedintelui suspendat ca dupa revenirea in functie sa ceara, printr-un referendum, revizuirea Constitutiei. Fostul ofiter de securitate Gheorghe Dinu a criticat si modificarea Legii referendumului dupa suspendarea presedintelui si apreciat ca

aceasta reprezinta "un atentat la siguranta statului". "S-a ajuns ca un numar mic de oameni «veseli» sa-l poata demite presedinte. Vechea lege era foarte inteleapta", a declarat seful PR. Republicanii au anuntat ca vor sa faca o campanie "din usa in usa" pentru sustinerea lui Basescu. Pe de alta parte, Gheorghe Dinu a cerut sa se inceapa urmarirea penala impotriva principelui Radu Duda, sau "Radu Duda" dupa cum l-a "botezat", pentru faptul ca a cerut reinstaurarea monarhiei. De asemenea, PR a cerut demisia lui Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, "pentru atentat la siguranta Romaniei prin politicile financiare". (Mihai BOICU)


Dosarul lui Basescu "nu s-a finalizat"


Gheorghe Dinu, care se lauda ca a fost sef al unui serviciu secret si a avut functie de general, sustine ca acuzatiile de colaborator al fostei Securitati care i se aduc lui Traian Basescu sint "o chestie falsa, de iluzie optica, pentru manipularea poporului". Presedintele Partidului Republican a spus ca, probabil, Securitatea a adunat informatii detaliate despre Basescu deoarece lucra in marina si a intocmit un dosar cu aceste informatii. "Acest dosar mai avea nevoie de o singura pagina, cea de angajament. Nu s-a mai luat acest angajament pentru ca de coperta dosarului lipseste numele conspirativ, de Felix sau Dana. Dosarul era pregatit pentru Traian Basescu, dar nu s-a finalizat", a declarat Gheorghe Dinu. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.