Politică

Juniorii predau politica seniorilor

Iulia Crețu
12 mai 2007 811 vizualizări
Reprezentantii Consiliului Local Focsani au facut bilantul activitatii micilor politicieni din CLT. "Generalul" Danut Popoiu le-a spus tinerilor ca au cam invatat lectia politica cu bune, dar si cu rele, in special in desfasurarea campaniei electorale in timpul orelor

In timp ce ieri prin licee s-a votat soarta liceenilor focsaneni pentru mandatul 2007-2009, activitatea Consiliului Local al Tinerilor condus de primarita Ioana Zvic a fost sub lupa seniorilor CL, a viceprimarului Neagu Nistoroiu si a inspectorului scolar general Danut Popoiu, dar si a lui Ion Olteanu, presedintele Master Forum, organizatie care supervizeaza la nivel national Consiliile Tinerilor. Adultii au apreciat implicarea, seriozitatea si spiritul inovativ al mai micilor omologi in ale administratiei si politicii. Toti au laudat generatia 2005-2007 si si-au exprimat dorinta de a colabora la fel de bine cu organismul tinerilor si pe mai departe. Unii consilieri chiar au recunoscut ca, de multe ori, elevii le-au dat lectii de fair-play si lupta pentru binele comun. "Este bine ca voi invatati de mici cum trebuie sa se desfasoare lucrurile cind veti fi mari. Nu de putine ori ati fost exemple pentru noi. Voi faceti un lucru pe care politicienii adulti nu-l fac, acela de a preda stafeta si de a-i pregati pe succesori. Voi le impartasiti din experiente, ceea ce ar trebui sa facem si noi si sa mai lasam la o parte orgoliile", le-a transmis consilierul liberal Vasile Dobre tinerilor. Pentru cele 21 de fotolii de consilier tinar s-au batut 122 de candidati din toate liceele. Procesul de votare s-a desfasurat normal, chiar daca observatorii Master Forum din alte judete invitati la Focsani au testat vigilenta organizatorilor. Duminica se va cunoaste componenta noului CLT Focsani. "Eu am fost ales in 1994 primar al copiilor, iar acum, dupa 13 ani, revad echipa de atunci a Master Forum. Noi, Consiliul Local apreciem acest exercitiu democratic, este important ca tinerii sa inteleaga ce se intimpla si sa se implice in comunitate", a spus si social-democratul George Mateescu, consilier desemnat colaborator in relatia cu CLT Focsani din partea Consiliului Mare.


"Sa nu vi se urce puterea la cap!"


Tinerii focsaneni au primit laude si din partea generalului scolilor, Danut Popoiu, cel care i-a imbunat pe profesorii focsaneni pentru a motiva absentele celor care, in loc sa invete de integrale si vectori, au fost ocupati cu campanii electorale si sloganuri. "Apreciez ceea ce faceti, este un exercitiu serios care a rezistat, nu a fost doar o joaca. Important este sa luati aminte la ce se intimpla acum in clasa politica din Romania si sa nu lasati puterea sa vi se urce la cap. De la cei mari sa luati numai lucrurile bune. Sistemul de invatamint a imbatrinit si va asteapta pe voi sa-l schimbati, ca de altfel toate celelalte in tara. Exercitiul vostru va schimba pe toate planurile", le-a spus pustilor viitori politicieni generalul Popoiu. La votul de ieri au fost asteptati peste 3.000 de elevi din clasele a IX-a si a X-a din toate liceele din municipiu. Duminica vor fi anuntate primele rezultate, urmind ca dintre cei 21 de consilieri locali tineri, pe 29 mai, sa fie desemnat un primar al liceenilor. Acesta va fi prezent la sedinta ordinara a CL Focsani, cind va face cunostinta cu omologul sau senior, Decebal Bacinschi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.